Održan sastanak Odbora Porezne uprave SDLSN

Održan sastanak Odbora Porezne uprave SDLSN

Odbor_PU150411_390

Dana 15.04.2011 održan je u prostorijama sindikata sastanak Odbora Porezne uprave sa slijedećim dnevnim redom:

Problematika u radu i preopterećenost djelatnika, Zagreb i ostali

Snježana Mesek izvijestila je ovaj odbor da se u Zagrebu osniva nova ispostava za kontrolu srednjih poreznih poduzetnika. Referenti, većinom izvanredni ili odlični, njihov broj ovisit će o veličini ispostave , bez obzira na spremu preći će u novu ispostavu. Službenici strahuju koji su ti referenti, obzirom na činjenicu da ih nitko nije ništa obavijestio, te strahuju da će naglo dobiti rješenja o premještaju.Stav ovog Odbora je  da je nepotrebno  službenike držati u neizvjesnosti , te je dan prijedlog da se održi sastanak sa pročelnikom Porezne uprave, Područni ured Zagreb.Također je predsjednik SDLSN, gospodin Boris Pleša, dao prijedlog da će prije samog sastanka kontaktirati ravnatelja Porezne uprave.

Odbor_PU150411_2_390

Izmjene Zakona o državnim službenicima, informacije

Gospodin Boris Pleša izvijestio je članove Odbora o izmjenama zakona. Članovi su upoznati da se ne može dati izvanredan otkaz tek tako, da se moraju dati dvije pismene opomene, da se zatim ulaže žalba na Službenički sud, te da se nakon istog može voditi i upravni spor, tj.da  postoji pravna zaštita.U niže službeničke sudove mogu ući i diplomirani pravnici, dok u više službeničke sudove mogu ući isključivo suci.Zaštićen je i položaj sindikalnog povjerenika, tj. Sindikalni povjerenik ne može dobiti otkaz od strane poslodavca bez suglasnosti sindikata. 3.Loša materijalna situacija uposlenika-način isplate pomoći uposlenicima Kolegica Mesek izvijestila je Odbor da proračunska osnovica iznosi 3.326,00 kuna. Pomoć u tom iznosu, a za nabavku medicinskih pomagala može se dobiti isključivo ako račun za nabavku iznosi više od 5.000,00 kuna Denis buršić izvijestio je Odbor da je Komisija za tumačenje Kolektivnog ugovora dvaput odbila zahtjev za refundaciju za kupnju naočala Službenicima koji stvarno moraju nositi naočale, jer je Komisija protumačila da naočale nisu potrebne za održavanje osnovnih životnih funkcija.

Razno

Sindikalne igre, Zaton Predsjednik Boris Pleša izvijestio nas je da Sindikat pregovara sa Zatonom kako bi se postiglo plaćanje (Športski susreti SDLSN RH, Zaton, 2011) na par rata, budući da je sindikat i te kako svjestan da članstvo nema novaca te na ovaj način Sindikat nastoji pomoći članovima koji žele sudjelovati na sportskim susretima u Zatonu.

Sastanak je završio u 13,25 h.
Denis Buršić