Održana godišnja Skupština sindikalne podružnice Policijske uprave primorsko-goranske Rijeka

Održana godišnja Skupština sindikalne podružnice Policijske uprave primorsko-goranske Rijeka

060705_svi

(SDLSN, 6. srpnja) Dana 6. srpnja 2005. godine održana je godišnja skupština  sindikalne podružnice PU PGŽ Rijeka. Na skupštini se okupilo dvadesetak članova sindikata. Sastanak je održan u Policijskom domu PU Primorsko goranske županije, Rijeka s početkom u 14,00 sati.

Skup je otvorio sindikalni povjerenik Nenad Salamon.

U pozdravnom govoru skupu su se obratili: predsjednik Odbora policije gospodin Mirko Bošković i županijska povjerenica za PGŽ  gospođa Slavica Juranić,prof.

060705_povjerenistvoSastanku su bili nazočni i predstavnici poslodavca: zamjenik načelnika Policijske uprave Primorsko goranske, Rijeka Tomislav Dizdar, dipl.krim. koji je također pozdravio prisutne, te načelnik Sektora policije mr. sc. Jurašić Robert.

Svi govornici su se u pozdravnoj riječi suglsili da je neophodna suradnja sindikata i poslodavaca i  da će se jedino tako rješavati nagomilani problemi (prekovremeni sati, poboljšanje uvjeta rada, napredovanja..i sl…).

U Izvješću o radu  sindikalne podružnice Nenad Salamon je istaknuo da je sindikalnu podružnicu, dana 26. svibnja 2004. godine, osnovalo šest članova: Loris Tomažić, Boris Kazija, Nermin Bećirević, Stanislav Kranjčec i Slavko Jelušić . Posebna briga se vodila o svakom članu,  te su ljudi prepoznali  i samostalno se uključili u Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH. Podružnica danas broji 67 članova.  Posebno je istaknuto da u policiji  uz sindikat SDLSN djeluju još dva Sindikata. Sindikalna podružnica je vrlo uspješno i u suradnji s drugim sindikatima održala referendum o doprinosu solidarnosti.

Na skupštini je izabran novi zamjenik podružnice: Goran Vulić, a dosadašnji  zamjenik  Boris Kazija, dipl. oec. je predložen i izabran kao predsjedavajući Nadzornog odbora.

060705_svi_stoje

Slavica Juranić se osvrnula na današnje drugo čitanje Zakona o državnim službenicima u Saboru, dok se Mirko  Boškov

ić osvrnuo na Zakon o policiji.

Na kraju sastanka, Nenad Salamon je pozvao članstvo na još veću podršku u svim predstojećim sindikalnim akcijama.

Nakon službenog dijela sastanak se nastavio u vedrom i veselom tonu uz bogatu trpezu.

060705_domjenak