Održana sjednica Odbora Porezne uprave SDLSN

Održana sjednica Odbora Porezne uprave SDLSN

OdborPU210306_svi

(SDLSN, 21. ožujka) Na danas održanoj sjednici Odbora Porezne uprave Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH članovi odbora raspravljali su o aktivnostima Sindikata u provedbi štrajka sindikata državnih službu u Poreznoj upravi, organizaciji i načinu rada Odbora Porezne uprave na razini ovog državnog tijela, prijedlozima uredbi i pravilnika o radu na izdvojenim radnim mjestima, etičkom kodeksu i ocjenjivanju, te ostala pitanja od važnosti za gospodarski i socijalni položaj državnih službenika i namještenika u Poreznoj upravi.

Zaključeno je kako je štrajkom, usprkos okolnosti koje su u Poreznoj upravi uvjetovale slabiji odziv zaposlenika, polučen uspjeh zbog senzibilizacije javnosti koja je iz medija mogla saznati o katastrofalnom materijalnom statusu državnih službenika i namještenika, posebice onih s posebnim odgovornostima i uvjetima rada u Poreznoj upravi.

OdborPU210306_DenisNa Odboru je dogovoreno kako će ubuduće na razini Porezne uprave, uz predsjednika Odbora Antona Brautovića, osoba za neposredni kontakt s članstvom i provedbu aktivnosti  biti sindikalni povjerenik Podružnice Sindikata Porezne uprave – Ispostava Pula, te da u tom smislu treba zaključiti sporazum o radu sindikalnog povjerenika s ravnateljem Porezne uprave, sukladno članku 76. Kolektivnog ugovora.

Pozitivno su ocijenjene i aktivnosti Sindikata glede očitovanja i konstruktivnih primjedbi na uredbe i pravilnike koji se donose kao obveza iz Zakona o državnim službenicima.

Pod točkom razno ukazano je na problem proizvoljnog propisivanja normi od strane pojedinih pročelnika, pa je tako naveden primjer Područnog ureda Osijek u kojem je propisana norma od 25 obrađenih poreznih prijava u sat vremena, te je zaključeno kako od poslodavca treba zatražiti očitovanje o tome tko i pod kojim uvjetima propisuje normu u Poreznoj upravi.

Kao najvažnije pitanje, Odbor je zatražio da Sindikat ponovno zatraži što žurnije donošenje uredbe o koeficijentima za Poreznu upravu, budući da se radi o zakonskoj obvezi i ponovno je aktualizirano pitanje isplate stimulacije koju je moguće isplatiti i neovisno o činjenici je li uredba donijeta ili nije, ukoliko se utvrde kriteriji za nagrađivanje.

Pročitajte još: