Održana sjednica Županijskog povjereništva

Održana sjednica Županijskog povjereništva

170903_1_final

(SDLSN, 17. rujna) Na danas održanoj sjednici Županijskog povjereništva Karlovačke županije razmatrane su izborne aktivnosti po sindikalnim podružnicama, izbor županijskog povjerenika i njegovog zamjenika, izbor zastupnika na Saboru Sindikata 20. studenoga, kandidati za tijela Sindikata na državnoj razini i aktualna sindikalna problematika.

Konstatirano je da su izborne skupštine ili održane i na njima su izabrani novi ili potvrđeni postojeći sindikalni povjerenici, ili je njihovo održavanje predviđeno do kraja rujna. U dijelu podružnica izborni se ciklus ne poklapa sa sindikatom na razini države, pa u njima izbore nije ni trebalo održati.

Za županijsku povjerenicu aklamacijom je ponovno izabrana Zrinka Babić, za koju je jedna povjerenica izjavila kako predstavlja sinonim za sindikalnog povjerenika u Karlovcu. Zamjenikom je postao Dražen Adamić iz gradske uprave Grada Karlovca.

Zastupnici na Saboru Sindikata ispred Županijskog povjereništva bit će

  • Zlatko Cindrić, lokalna uprava i samouprava
  • Miro Rade, vatrogastvo
  • Milka Skukan, pravosuđe
  • Silvija Kunić, državno odvjetništvo

Kao kandidati za tijela Sindikata na državnoj razini predloženi su Marica Šimičić za Nadzorni odbor i Ivica Ihas za predjednika Sindikata.

O aktualnoj sindikalnoj problematici i predstojećim sindikalnim aktivnostima nazočne je informirao Ivica Ihas.

170903_4_final