OPATIJA: Gradskim službenicima manje božićnice i regres

URAVNOTEŽENJE PRIHODA I RASHODA U PRORAČUNU GRADA OPATIJE U SKLADU S RECESIJOM

Gradskim službenicima manje božićnice i regres

opatija_ku_nl231111

OPATIJA Grad Opatija i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika potpisali su nedavno aneks Kolektivnom ugovoru za gradske službenike i namještenike, kojim su božićnica u ovoj godini, te regres za godišnji odmor i božićnica u 2012. svedeni u okvire neoporezivih isplata, navodi se u zajedničkom priopćenju Grada i sindikata.

nl_logo180810Potpisanim aneksom ovogodišnja božićnica smanjena je s 1.600 na 500 kuna. Također, zbroj regresa i božićnice iduće godine iznosit će 2.500, umjesto 3.550 kuna.
Kako stoji u priopćenju, na ovaj način su uspješno okončani pregovori kojim su obje strane iskazale spremnost dati doprinos uravnoteženju prihoda i rashoda u gradskom proračunu, svjesne da u vrijeme brojnih proračunskih rezova i pada životnog standarda poreznih obveznika ni troškovi zaposlenih u lokalnome javnom sektoru ne mogu biti u potpunosti izuzeti iz mjera štednje. Umanjeni iznosi božićnice i regresa automatski se primjenjuju i u gradskim ustanovama, te u Parkovima, na temelju kolektivnih ugovora sklopljenih za te pravne osobe.
Ukupna bruto ušteda u ovoj i idućoj proračunskoj godini u Gradu i ustanovama iznosit će približno 850.000 kuna, čemu treba pribrojiti i skoro 150.000 kuna uštede u Parkovima, čije plaće se iz gradskog proračuna ne financiraju izravno, kao u ustanovama, nego preko cijene komunalnih usluga, navodi se na kraju priopćenja. (A.K.I.)