OPATIJA: Potpisan Kolektivni ugovor za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Opatije

OPATIJA: Potpisan Kolektivni ugovor za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Opatije

KUOpatija301006_prijatelj2

(SDLSN, 30. listopada) Socijalno partnerstvo u Gradu Opatiji, premda rođeno u uvjetima najave smanjenja plaća i broja zaposlenika od strane mladog i poduzetnog tima na vlasti ove jedinice lokalne samouprave, danas je potvrđeno na najbolji mogući način – potpisivanjem kolektivnog ugovora.

Gradonačelnik Amir Muzur, predsjednik SDLSN Ivica Ihas i sindikalni povjerenik Slobodan Juračić svojim su potpisom zagarantirali sigurnost radnih mjesta, plaće i druga materijalna prava za zaposlene u upravnim tijelima Grada, potvrđujući opredijeljenost gradskih vlasti da među svoje prioritete uvrsti i zadovoljstvo svojih zaposlenika.

KUOpatija301006_rukovanjeUpravo je tako gradonačelnik Muzur opisao čin sklapanja kolektivnog ugovora, naglasivši potrebu stvaranja radnog okruženja u kojem će gradski službenici i korisnici njihovih usluga imati razloga za zadovoljstvo.

Sindikalni povjerenik Podružnice sindikata gradske uprave Grada Opatije Slobodan Juračić dodao je kako se na određeni način radi o ugovoru koji su zaposlenici sklopili sa svojim poslodavcem – građanima Opatije, zastupnik čijih je interesa u Gradu sadašnji gradonačelnik Amir Muzur.

Predsjednik SDLSN Ivica Ihas naglasio je dobru suradnju Sindikata i gradskih vlasti na utvrđivanju konačnog teksta kolektivnog ugovora koji je svjetlo dana ugledao nakon nepunih šest mjeseci pregovora.

Tako je Grad Opatija, nakon što je proglašen gradom prijateljem djece, od Sindikata zaslužio priznanje kao grad prijatelj zaposlenika, a Slobodan Juračić svoju zvijezdu u sindikalnoj Ulici slavnih, kao potpisnik prvog kolektivnog ugovora u Gradu Opatiji.

KUOpatija301006_potpisivanj

Pročitajte još…