OPĆINA MARINA Blokiran račun Općine, 11 službenika bez plaća do daljnjeg

OPĆINA MARINA Blokiran račun Općine, 11 službenika bez plaća do daljnjeg

marina_kula(SDLSN, 3. listopada 2008.) Račun Općine Marina u Splitsko-dalmatinskoj županiji blokiran je 30. rujna 2008. godine, temeljem rješenja o ovrsi Općinskog suda u Trogiru, zbog duga Općine od 4,5 milijuna kuna Poduzeću za ceste Split d.d. koji, uvećan za zakonske zatezne kamate iznosi za Marinu vrtoglavih 12 milijuna kuna.
Naime, Općina Marina obvezala se sufinancirati gradnju županijske ceste, ali svoju financijsku obvezu nije izvršila, pa je Poduzeće za ceste Split svoju tražbinu odlučilo naplatiti sudskim putem.
S obzirom na godišnji proračun od manje od 10 milijuna kuna, Općina Marina i njenih 11 službenika  našlo se u nezavidnoj situaciji.
Sva postojeća novčana sredstva Općine, kao i ona koja će tek biti uplaćena na njezin račun, do naplate duga Poduzeću za ceste, ne smiju se koristiti u druge svrhe, pa tako ni za isplatu plaća službenika Općine Marina.

marina_ovrha2

Radi se o situaciji sličnoj onoj koja je 2006. godine potresala Požeško-slavonsku županiju čiji se račun nalazio u višemjesečnoj blokadi i to također zbog cestogradnje, a službenici plaću nisu dobili šest mjeseci, zbog čega su morali i u štrajk.
U Općini Marina, u kojoj, kao i u Požeško-slavonskoj županiji, Sindikat ima svoju podružnicu, zasad se naravno ne razmišlja o štrajku, ali se situacija prati sa zabrinutošću i od Sindikata očekuje da pomogne kako bi se riješio problem isplate plaća službenika koji svoj posao rade neovisno o tome je li račun blokiran ili nije.

marina_ovrha1

Kako se radi o situaciji koja utječe i na njihove obitelji Općina Marina pred sobom ima ozbiljan socijalni problem od čijeg rješavanja ovisi i moguća reakcija Sindikata.
Nadamo se da se u Općini Marina neće ponoviti scenarij kakav je viđen u Požegi te da će općinski službenici uskoro ponovno moći za svoj rad primiti plaću.

Pročitajte još…