Orepić uštedio tri milijuna kuna na “povećanju” plaća

“MOSTOVA” MATEMATIKA
Orepić uštedio tri milijuna kuna na “povećanju” plaća

usteda

(SDLSN, 9. svibnja 2016.) Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić uštedio je MUP-u 3.010.182 kune na povećanju plaća za 5911 policijskih službenika s najnižim koeficijentima.

sdlsn_www220Ovakav fiskalni učinak “povećanja” plaća omogućen je istovremenim smanjenjem plaća za 6147 policijskih službenika, njih 236 više od onih kojima su plaće povećane.
Robin Hood Orepić je time onima s većim plaćama uzeo kako bi dao onima s manjim i pri tome još uštedio jer je prvima dao manje nego što je uzeo drugima.
Tako, naime, proizlazi iz podataka koje je MUP dostavio sindikatima, a iz kojih je razvidno da će povećanje plaća MUP stajati 9.250.713 kune, dok je smanjenjem plaća istovremeno ušteđeno 12.260.895 kuna.
Ovakvom preraspodjelom plaća u MUP-u ministar Orepić je promovirao “novu pravednost” i resornu fiskalnu politiku na razini najmnogoljudnije državne službe, koja se financira iz plaća ostalih zaposlenika sustava, koji o tome zasigurno imaju svoje mišljenje, ali ih za njega nitko nije pitao. S. Kuhar