OSIJEK: Darko Lesar ponovno županijski povjerenik, Boris Pleša kandidat za predsjednika Sindikata

OSIJEK: Darko Lesar ponovno županijski povjerenik, Boris Pleša kandidat za predsjednika Sindikata

SDLSN_www(SDLSN, 11. srpnja) Jučer je u Osijeku održana konstituirajuća sjednica Povjereništva Osječko-baranjske županije.

Sjednici su, pored članova povjereništva, nazočili i predsjednik Sindikata Ivica Ihas, njegov zamjenik Boris Pleša i tajnik Sindikata Siniša Kuhar, koji su nazočne informirali o tijeku i sadržaju pregovora s Vladom koji su 29. lipnja rezultirali potpisivanjem Sporazuma o visini regresa, božićnice i dara za djecu za 2007. godinu, te Dodatka I. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

Darko Lesar ponovno je izabran za županijskog povjerenika
Darko Lesar ponovno je izabran za županijskog povjerenika

Boris Pleša iznio je stajalište SDLSN u pregovorima s Vladom kad je u pitanju Zakon o plaćama državnih službenika, naglasivši kako su od početka rada na izradi Zakona u sklopu Povjerenstva Vlade RH, u kojem SDLSN ima dva predstavnika, zajednički razriješena mnoga otvorena pitanja, naglasivši kako za Sindikat ostaju još dva najvažnija – početni koeficijenti i minuli rad.

Ukoliko njih riješimo na zadovoljavajući način, a Sindikat je u tom smislu predložio realna i konstruktivna rješenja, rekao je Pleša, moći ćemo reči da smo napravili dobar posao.

Nakon informativnog dijela sastanka uslijedio je izbor županijskog povjerenika, tijekom kojeg je, zbog dugogodišnjeg predanog i kvalitetnog sindikalnog rada, ponovno izabran Darko Lesar, sindikalni povjerenik na Općinskom sudu u Osijeku.

ovu činjenicu potvrdio je i Ivica Ihas, čestitajući mu na reizboru i dosadašnjem radu i doprinosu jačanju Sindikata.

Izabrani su i sabornici za IV. Sabor SDLSN koji će, sudeći po jednoglasnoj kandidaturi zamjenika predsjednika Sindikata Borisa Pleše za novog predsjednika Sindikata, imati obvezujući mandat pri glasovanju za novog čelnika Sindikata.

Nakon radnog dijela uslijedio je i onaj svečani, u ugodnoj atmosferi krčme “Ruža” u osječkoj tvrđi, uz tradicionalni fiš i tamburaše.