Osijek: pregovori s vatrogascima u završnoj fazi

Osijek: pregovori s vatrogascima u završnoj fazi

osijek_jpvp

OSIJEK, 11. svibnja 2010.(Hina) – Kolektivni pregovori osječke gradske uprave i Javne profesionalne vatrogasne postrojbe (JPVP) su u završnoj fazi i idućih dana očekuje se postizanje kompromisnog rješenja, koje bi omogućilo sklapanje novoga kolektivnog ugovora, istaknuto je na današnjem sastanku osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala s pročelnicima gradskih upravnih odjela.

hina_print_logoZbog odluke Upravnog vijeća JPVP o smanjivanju plaća, od 3 do 18 posto, te ukidanju dodatka na uvjete rada osječki su vatrogasci, potkraj travnja, najavili mogućnost štrajka i drugih zakonom propisanih prosvjednih akcija.
Zapovjednik JPVP-a Boris Banjan kazao je kako su se pregovori oduljili, ali da su djelatnici shvatili okolnosti u kojima žive. Dodao je da je i gradska uprava napravila određene ustupke te da su dvije strane blizu postignuća dogovora oko dodatka na uvjete rada i drugih pitanja kolektivnog pregovaranja.
Gradonačelnik Bubalo izrazio je uvjerenje da će se kolektivnim pregovorima postići optimalno rješenje, u postojećim gospodarskim okolnostima. Ocijenio je da će se u idućem razdoblju, uz ostalo, morati riješiti pitanje starosne strukture vatrogasaca, budući da je prosječna dob djelatnika u JPVP-u 44 godine, i da su samo četiri vatrogasca mlađa od 35 godina.