Osnovana Sindikalna podružnica Rab

Osnovana Sindikalna podružnica Rab

(SDLSN, 23. ožujka) U utorak 22. ožujka 2005. godine, u gradskoj vijećnici, osnovana je sindikalna podružnica Rab u Rabu. Podružnicu je osnovalo 16 djelatnika zaposlenih u  Uredu državne uprave u Primorsko goranskoj županiji Ispostava Rab, Prekršajnom sudu Rab i Državnoj geodetskoj upravi, Područnom uredu za  katastar Rab.

Podruznica_Rab220305_2

Za povjerenika je izabrana Katarina Buza Vidas (Ured državne uprave u PGŽ), za zamjenika Žana  Seršić (Prekršajni sud Rab) i za blagajnika Ilona  Šimičić (Ured državne uprave u PGŽ).

Osnivačkoj skupštini nazočila je županijska povjerenica Slavica Juranić koja je prisutne upoznala s organizacijom i aktivnostima Sindikata na državnoj, županijskoj i  razini podružnice.

Osnivanjem podružnice djelatnici se nadaju da će redovito dobivati informacije i  prosljeđivati svoje prijedloge u središnjicu Sindikata. Svi očekuju podršku Sindikata u razdoblju decentralizacije poslova Ureda državne uprave. Kako je naglašeno, mnogi su djelatnici po Ispostavama, tiejkom prošle reorganizacije Županijskih ureda, ostali bez posla ili su otišli u prijevremenu mirovinu. Vjeruju da će aktivnim djelovanjem nove povjerenice Katarine Buza Vidas prevladati osjećaj izoliranosti nastao u vrijeme kad nisu imali podružnicu.

Podruznica_Rab220305_1