Osobna promocija ispred borbe za radnička prava

SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REAGIRA NA OPTUŽBE NEZAVISNOG SINDIKATA CARINIKA

Osobna promocija ispred borbe za radnička prava

Glas_Istre_logogogo

PULA – Županijski povjerenik Sindikata državnih službenika i lokalnih službenika i namještenika Denis Buršić osudio je nedavne optužbe vodstva Nezavisnog sindikata carinika Hrvatske koji je ovih dana zbog navodne korupcije i nepotizma zatražio smjenu šefa pulske carinarnice Deana Ivandića. Buršić tvrdi da predsjednik Nezavisnog sindikata carinika Željko Popović nauštrb sindikalne borbe radi isključivo na osobnoj promociji ne mareći pritom za mišljenje članova ostala dva sindikata koji djeluju u sklopu carinske uprave, odnosno carinskog sindikata i Sindikata državnih službenika i lokalnih službenika i namještenika.
Bursic_GI140308– Nakon optužbi koje je Popović iznio u javnost našu su podružnicu kontaktirali brojni članovi koji se ne slažu s njegovim tvrdnjama te ovim putem iznosimo stav članova koji osuđuju optužbe da je carinska uprava leglo političke korupcije i rodbinskog zapošljavanja. Ovakav način rada nije sindikalan, a i ne može se godinama osuđivati i primoravati uprava da udovolji željama jednog od sindikata, rekao je Buršić.
Po njegovim riječima, sindikati u carinskoj upravi već godinama vrlo dobro surađuju s pročelnikom pulske carinarnice, a način na koji djeluje Nezavisni sindikat carinika samo šteti svim ostalim članovima. Buršić ističe da je neumjesno da se u kontekstu nepotizma i navodne korupcije spominju i imena bivših zaposlenika carinarnice koji su već godinama u mirovini.
Na kraju dodaje da Nezavisni sindikat carinika Hrvatske čine 22 člana te da njihove optužbe i ukazivanja na određene nezakonitosti treba shvatiti isključivo u kontekstu promidžbe nekoliko pojedinaca.
D. B. P.