Otkaz šefici zlostavljačici

Otkaz šefici zlostavljačici

Vecernji_logoAutor Hrvoje ŠLABEK

Jadranka Topić, šefica koprivničke ispostave Državnoga inspektorata, smijenjena je nakon što su je djelatnici optužili da ih maltretira na poslu.
Glavni inpektor Krunoslav Kovačević jučer nam je potvrdio kako J. Topić napušta službu 15. svibnja, nakon godišnjega odmora na koji ima pravo. Razloge smjene nije objasnio.
Inspektori su na mobbing u koprivničkoj ispostavi upozorili još u srpnju prošle godine, kad su poslali predstavku Središnjemu državnom uredu za upravu. To je tijelo provelo nadzor i još 28. srpnja naložilo da se J. Topić ima rasporediti na drugo radno mjesto. Zašto se otezalo gotovo godinu dana, Kovačević nije objasnio. Inspektori spominju da su J. Topić sve vrijeme štitili šefovi iz Područne jedinice Varaždin, ali i iz samoga Kovačevićeva ureda.

VL_DIRH050506Kruna svemu je što sada već bivša šefica koprivničkih inspektora nema potrebnu visoku, već samo višu stručnu spremu, pa je nejasno kako je 1999. uopće mogla biti imenovana voditeljicom ispostave. Na cijelu priču jučer nas je upozorio inspektor koji želi ostati anoniman (podaci poznati redakciji).  To se nije moglo izdržati. Zbog maltretiranja na poslu već mjesecima pijem tablete  požalio se.
Šefica je, rekao je inspektorima, zabranila da jedan drugome ulaze u urede, tjerala ih je s hodnika kad su razgovarali, snimala je razgovore s njima bez upozorenja, prijetila im otkazima ako i minutu zakasne na posao…
Neki su inspektori zatražili psihološku pomoć i otišli na bolovanje.
Jadranka Topić jučer nije odgovarala na telefonske pozive, a kad smo došli u ispostavu, nismo je zatekli na radnome mjestu.