Otvoreni pregovori o novom kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike

Otvoreni pregovori o novom kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike

(HINA, 7. rujna 2017.) Pregovori o sklapanju novog kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike otvoreni su u četvrtak i na njima su sudjelovali predstavnici tri najveća i reprezentativna sindikata državnih službi – Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

S Vladine strane bili su predstavnici pregovaračkog odbora Vlade Republike Hrvatske kojeg su predvodili ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, ministar financija Zdravko Marić i ministar uprave Lovro Kuščević.

Nakon otvaranja pregovora, iznesen je prijedlog protokola o kolektivnim pregovorima na koji će se sindikati državnih službi očitovati do ponedjeljka 11. rujna, najavili su sindikati u priopćenju.

Održan prvi sastanak pregovaračkih odbora za Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike

(MRMS, 7. rujna 2017.) U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava danas je održan prvi sastanak pregovaračkih odbora za Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike.

Predsjednik pregovaračkog odbora Vlade Republike Hrvatske, ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, podsjetio je da je u tijeku produžena primjena Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike koja istječe 1. studenoga 2017., stoga ovim sastankom Vlada RH, u dobroj vjeri i uvažavajući međusobne stavove, započinje otvoreni dijalog s predstavnicima sindikata o novom kolektivnom ugovoru.

U nadolazećim pregovorima nastojat će se riješiti sva otvorena pitanja, vodeći računa o svim procesima i aktivnostima koji se provode, a koji su vezani uz državne službenike i namještenike.

Na sastanku je pregovaračkom odboru sindikata predstavljen Protokol o pregovorima za sklapanje Kolektivnog ugovora kojim će se definirati sadržaj i način pregovaranja, te urediti sva pitanja vezana uz nastavak procesa pregovora.