Outsourcing: U “kockici” nešto smrdi

Outsourcing: U “kockici” nešto smrdi

Koriste li dužnosnici WC-e namijenjene službenicima i namještenicima? Ako koriste,  onda imaju "dobar želudac"!
Koriste li dužnosnici WC-e namijenjene službenicima i namještenicima? Ako koriste, onda imaju “dobar želudac”!

(SDLSN, 22. studenoga) Kako saznajemo od sindikalnog povjerenika u Kockici, 90-toro djelatnika Ministarstva rada i socijalne skrbi potužilo se ovih dana kako se razina čistoće u radnim prostorijama, a osobito u sanitarnim čvorovima, smanjila do te mjere da se iz WC-a “čuje” smrad, a na stolovima u kancelarijama se skuplja višednevna prašina. “…Obavještavamo vas da čistoća uopće, a osobito u sanitarnim čvorovima ne zadovoljava higijenski minimum. Naime, u WC-ima se osjeća neugodan miris, pa je za pretpostaviti da se ne koriste uobićajena dezinfekcijska sredstva za održavanje takvih prostorija. Osim toga, tekući sapun za pranje ruku je toliko razblažen vodom da je s istim nemoguće kvalitetno oprati ruke.“, napisali su djelatnici Ministarstva u peticiji upućenoj tvrtki PARTING d.o.o.

Peticija je, koliko nam je poznato, proslijeđena i tajniku Ministarstva pomorstva, gdinu Marku Šariću, čije je razrješenje Sindikat već u nekoliko navrata tražio od predsjednika Vlade, radi iznošenja neistinitih razloga zbog kojih su privatizirane službe čišćenja, održavanja i restorana društvene prehrane.

Peticiju protiv smrada potpisalo je 90 zaposlenih u Ministarstvu rada
Peticiju protiv smrada potpisalo je 90 zaposlenih u Ministarstvu rada

Iako su nas i predstavnici Ministarstva pomorstva i tvrtke PARTING uvjeravali kako je outsourcing najbolji odgovor što se tiće poboljšanja kvalitete usluga i smanjenja

Hoće li ovako ubuduće izgledati zahodi u "kockici"?
Hoće li ovako ubuduće izgledati zahodi u “kockici”?

troškova, nakon ove peticije očigledno je da se uštedjelo jedino na dezinfekcijskim sredstvima i kvaliteti obavljenog posla. Nadamo se da će uskoro i Uprava za nabavu Ministarstva financija objelodaniti rezultate inspekcijskog nalaza postupka javne nabave, u kojem je jedino sigurno da se gotovo ni jedan dokument ne podudara s drugim. Nažalost, u ovom poslu ne smrdi nešto samo u wc-ima.

Najbolje bi bilo da se ponovno zaposle oni koji su čišćenje obavljali na zadovoljstvo svih zaposlenika u “Kockici”, a da se otkaže nalogodavcima koji se poigravaju s državnom imovinom i onemogućavaju rad namještenicima. Valjda će jednom doći vrijeme da netko i odgovara za neuspjele eksperimente na račun poreznih obveznika.

 

Pročitajte još:

Svijet je prepun slučajnosti II. dio
Sindikat prosvjeduje zbog sporosti u provedbi nadzora javne nabave u Kockici
Sindikat traži poništenje natječaja
SAD: Nevolje s outsourcingom
Svijet je prepun slučajnosti I. dio
Ministarstvo pomorstva: U laži su kratke noge!

MRSS_peticija1

MRSS_peticija2