PAKRAC: Potpisan Kolektivni ugovor za Grad Pakrac

PAKRAC: Potpisan Kolektivni ugovor za Grad Pakrac

Pakrac_KUpotpisivanje

(SDLSN, 4. veljače) Danas je u Pakracu svečano potpisan Kolektivni ugovor za zaposlene u upravnim tijelima Grada Pakraca.

Gradonačelnik Pakraca mr.sc. Davor Huška, sindikalna povjerenica Ruža Delač i predsjednik Sindikata Ivica Ihas svojim su potpisima ovjerili prvi kolektivni ugovor sklopljen za lokalnu samoupravu na razini grada u Požeško-slavonskoj županiji.

Tako je nakon potpisivanja kolektivnog ugovora za zaposlene u županiji krajem prošle godine, Sindikat nastavio s ugovaranjem radnih prava zaposlenih u lokalnoj samoupravi na način koji predstavlja demokratsku stečevinu suvremenog društva.

Pakrac_KUrukovanje_povjerenGradonačelnik Huška istaknuo je zadovoljstvo zbog zaključenja kolektivnog ugovora kojim je Grad Pakrac na najbolji mogući način pokazao kako mu je stalo do trajnog i kvalitetnog uređenja prava i obveza svojih službenika kakav predstavlja ovaj kolektivni ugovor. Istaknuo je da Pakrac ima sluha za sve inicijative koje mogu poboljšati položaj njegovih stanovnika i potaknuti svekoliki napredak ovog ranjenog grada. Tomu u prilog svjedoči i jučer potpisani Sporazum o poslovnoj suradnji Pakraca i Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu s ciljem razvoja i poticanja poduzetništva u poljoprivredi, dodao je mladi i poduzetni gradonačelnik Huška.

Zamjenik predsjednika Sindikata i Pakračanin Boris Pleša naglasio je vrijednost reguliranja položaja zaposlenika kroz kolektivni ugovor kao garanciji sigurnosti u uvjetima smjene političkih elita, što je potvrdio i Ivica Ihas, kazavši kako utvrđivanje prava zaposlenika isključivo pravilnikom o radu ne pruža sigurnost i trajnost kao kolektivni ugovor.

Ovu činjenicu najbolje ilustrira slučaj troje zaposlenika Grada Požege koji su nakon posljednjih lokalnih izbora ostali bez posla.

Zato je Ihas izrazio nadu da će, nakon što je probijen led u prvom gradu u županiji, uskoro doći i do potpisivanja kolektivnog ugovora za Grad Požegu, ali i druge jedinice lokalne samouprave.

Pakrac_KUrukovanje_Ihas

Pročitajte još…