PAZIN: Potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u gradskoj upravi

PAZIN: Potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u gradskoj upravi

KUPazin041206_potpisivanje

(SDLSN, 5. prosinca) Gradonačelnik Grada Pazina Neven Rimanić i predsjednik SDLSN Ivica Ihas potpisali su danas u Pazinu Kolektivni ugovor za službenike i namještenike u Gradskoj upravi Grada Pazina.

Kuriozitet ovog kolektivnog ugovora nalazi se u činjenici da je zaključen na neodređeno vrijeme, što potvrđuje opredijeljenost socijalnih partnera da prava i obveze iz rada i s KUPazin041206_200osnova rada trajno uređuju na demokratski i radnopravno najbolji mogući način – kolektivnim ugovorom.

Gradonačelnik Rimanić i predstavnici Sindikata Ivica Ihas, zamjenica sindikalnog povjerenika Blanka Šabanović i članica pregovaračkog odbora Sindikata Nevina Šaina složili su se kako potpisani kolektivni ugovor donosi poboljšanja po pitanju materijalnih prava i reguliranja zaštite dostojanstva zaposlenika te činjenicu zadržavanja sadašnje osnovice za izračun plaća opravdali trenutnim financijskim mogućnostima Grada Pazina.

Ivica Ihas istaknuo je kako se nada da će Grad Pazin slijediti primjer Vlade RH kao poslodavca i, u skladu s mogućnostima, omogućiti rast plaća svojih službenika i namještenika u sljedećem trogodišnjem razdoblju.

KUPazin041206_rukovanje