Plaće gradske administracije “krešu” se za tri posto

NAJAVA NEPOPULARNE MJERE U RIJECI
Plaće gradske administracije “krešu” se za tri posto

novilist_logoRIJEKA – Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel najavio je prije desetak dana da će se plaće zaposlenika gradske uprave, gradskih ustanova i poduzeća “kresati” jedino kao zadnji potez kako bi se ublažili učinci gospodarske krize. No, zadnji potez Obersnel je odlučio povući već sada pa će srpanjske plaće gradske administracije biti smanjene za tri posto.
place_stezanje200– Isto smanjenje uslijedit će u ustanovama kojima je osnivač Grad kao i u gradskim komunalnim poduzećima. Nećemo čekati jesen jer je već sada jasno da se proračun ne puni razinom koju smo predvidjeli, što je apsolutno odraz gospodarske krize, pojasnio je Obersnel.
Riječki gradonačelnik kaže da će realno stanje proračuna biti jasnije nakon rebalansa koji ide u rujnu i tada će sa suradnicima vidjeti hoće li smanjenje plaća biti jedino ili će biti potrebna nova smanjenja.
– Ono što se neće dirati su preuzete kreditne obaveze Grada, a neće se smanjivati ni sredstva planirana za socijalni program, besplatni produženi boravak i subvencije cijena vrtića, kazao je Obersnel.
Iako se i proračun Zagreba puni znatno slabije od lanjskog, gradonačelnik Milan Bandić neće ukidati nikakve socijalne povlastice. D. C., B. Z.