Početak obilaska terena

Lepoglava, 18. listopada 2021. – Krenuli smo s obilaskom terena. Održavanje sjednica županijskih povjereništava započeli smo sa Županijskim povjereništvom Varaždinske županije. Sjednica je održana u Lepoglavi.
Drugi je to put kako vodstvo SDLSN RH u aktualnome mandatu obilazi županijska povjereništva, samo što ih je prošle godine u tome zaustavila epidemija bolesti COVID-19 i brojne odluke Stožera civilne zaštite RH donošene radi zaštite pučanstva i sprečavanja širenja bolesti. Vjerujemo kako ćemo ovaj put uspjeti održati sjednice u svim županijama.

U razgovoru sa sindikalnim povjerenicima predsjednica SDLSN RH Iva Šušković je protresla brojne aktualnosti, od pregovora za veće plaće u pravosuđu, aktivnosti vezane uz zatvorski sustav, vatrogastvo, kao i neizbježno pitanje reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje o sklapanju kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike. Sindikalni povjerenici su govorili o stanju u pojedinoj podružnici, pozdravivši održavanje sjednica uživo.
Zaključeno je kako se svi trebamo primiti posla, povećati broj članova, zatražiti novo prebrojavanje, te se uključiti u kolektivno pregovaranje u državnoj službi.

Za sjednici je za zamjenicu županijskog povjerenika Miljenka Srage izabrana Melanija Brozović sa Županijskog suda u Varaždinu.