Podružnica Sindikata Gradske uprave Grada Zagreba uputila prosvjed urednici Zagrebačke panorame

Podružnica Sindikata Gradske uprave Grada Zagreba uputila prosvjed urednici Zagrebačke panorame

christmas-tree(SDLSN, 5. prosinca) Zbog objave netočnog podatka da će djelatnici zaposleni u Gradskoj upravi Grada Zagreba primiti božićnicu u visini 1.950,00 kuna u prilogu Zagrebačke panorame, u kojem su se gradski službenici uspoređivali s nezaposlenim građanima koji nemaju od čega živjeti, sindikalni povjerenik podružnice Gradske uprave Grada Zagreba Ivan Katalenić uputio je prosvjed urednici Zagrebačke panorame Inji Svetl. “Djelatnici zaposleni u Gradskoj upravi Grada Zagreba primit će božićnicu u visini od 800,00 kuna, te poklon u naravi u vrijednosti od 400,00 kuna.

Je li iznos božićnice na HRT-u nemorlano visok u odnosu na nezaposlene - ako jest zašto se proziva gradske službenike koji dobivaju upola manji iznos?
Je li iznos božićnice na HRT-u nemorlano visok u odnosu na nezaposlene – ako jest zašto se proziva gradske službenike koji dobivaju upola manji iznos?

Navedeni podaci su Vam poznati s obzirom da su donošeni na 81. sjednici Gradskog poglavarstva Grada Zagreba 20. studenog 2003. godine.“, kaže u priopćenju Katalenić. Objavljena informacija odnosi se na zaposlene u trgovačkim društvima koja su vlasništvo Grada Zagreba. Njihovi kolektivni ugovori se poštuju u cijelosti, dok se Kolektivni ugovor za zaposlene u Gradskoj upravi Grada Zagreba ne poštuje, konstatira Katalenić. On osuđuje nekorektnu usporedbu s nezaposlenim građanima i navodi kako bi javnost također zanimalo koliku božićnicu dobivaju zaposlenici na TV s obzirom na izvor financiranja. “Međutim, te informacije nikad nema. Informirani smo da je ona 1.700 kuna, kao i da su zaposlenici dobili povišenje osobnog dohotka“, kaže se na kraju priopćenja.