Pogodi u kojem ćeš ministarstvu raditi nakon dogovora HDZ-a i MOST-a

SLUŽBENIČKA LUTRIJA
Pogodi u kojem ćeš ministarstvu raditi nakon dogovora HDZ-a i MOST-a

prekrajanje800

(SDLSN, 27. rujna 2016.) Kako teku razgovori između HDZ-a i MOST-a o sastavljanju i izgledu nove vlade, u kojoj bi se, kako je najavio vjerojatni mandatar Andrej Plenković, neki resori mogli spojiti i razdvojiti, među službenicima koji rade u postojećim ministarstvima šire se i nagađanja o nazivu i adresi njihovih budućih poslodavaca.

sdlsn_www220Službenici mogu samo nagađati hoće li nastaviti s radom u Ministarstvu gospodarstva ili Ministarstvu energetike te hoće li buduće Ministarstvo znanosti, Ministarstvo obrazovanja i Ministarstvo športa dijeliti istu adresu s obzirom na nemogućnost formiranja tri posebna ministarska kabineta u istoj zgradi.
Među službenicima se šuška i kako bi se Ministarstvo socijalne politike i mladih ubuduće trebalo zvati Ministarstvo socijalne politike i mladih na privremenom radu u inozemstvu, a neželjena socijalna skrb mogla bi se vratiti u okrilje resora rada, čime bi se podresor socijalne skrbi mogao povjeriti stranki koja ga je vodila za vrijeme Račanove i Sanaderove vlade.
Postoje i glasine o spajanju Ministarstva zaštite okoliša i prirode s Ministarstvom kulture u Ministarstvo zaštite kulture, okoliša i prirode, te spajanju MUP-a i Ministarstava obrane u Ministarstvo unutarnjih poslova i obrane, koje bi omogućilo lakše angažiranje vojske na granicama u slučaju novog migrantskog vala.
Naravno, sve su ovo samo glasine, od kojih se Sindikat odlučno ograđuje, a kako će nova vlada stvarno izgledati saznat ćemo u skoroj budućnosti, kao i hoće li se u iduće (nadajmo se) četiri godine baviti zdravljem, zdravstvom, sportom ili športom.
Živi bili pa vidjeli. S. Kuhar