POLICIJSKA UPRAVA OSJEČKO-BARANJSKA: Policajci potpisali peticiju za očuvanje minulog rada

POLICIJSKA UPRAVA OSJEČKO-BARANJSKA: Policajci potpisali peticiju za očuvanje minulog rada

minuli_spoljo1_390

(SDLSN, 22. ožujka 2008.) U organizaciji Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, 20. ožujka je u zgradi Policijske uprave Osječko-baranjske u Osijeku, na Trgu Lavoslava Ružičke, potpisivana peticija protiv ukidanja dodatka za minuli rad u Zakonu o plaćama državnih službenika.

SDLSN_wwwKako nam javlja organizator potpisivanja peticije, policijski službenik i sindikalni povjerenik SDLSN Ivan Špoljarić, dosad je na području Policijske uprave prikupljeno više od 700 potpisa pripadnika MUP-a, a policijski su službenici listom protiv zamjene dodatka za minuli rad isključivo sustavom ocjenjivanja.

Treba reći i da se potpisivanje peticije događa u okolnostima u kojima je Sindikat policije Hrvatske policijskim službenicima poručio da ne potpisuju peticiju, smatrajući da je predloženi model promicanja u plaći kroz sustav platnih razreda bolji i za mnoge brži način do povećanja plaće.

mup_osijekDobar odziv policijskih službenika možda je najbolji odgovor na takav stav SPH, koji je u svojoj okružnici upućenoj policijskim službenicima zaboravio napomenuti kako će kontingent ocjena koje garantiraju ubrzano promicanje u plaći biti ograničen, kao uostalom i ukupna masa sredstava namijenjenih za rast plaća te da poslodavac novim sustavom štedi, jer za plaće u ocjenskom periodu od 5 godina nema povećanih izdataka, budući one unutar 5 godina najvećem broju službenika neće rasti.

Također, zaboravljena je i opasnost u obliku mogućnosti poslodavca da ubacivanjem dvije ocjene zadovoljava u ocjenski niz službenika zaustavi njegovo promicanje u plaći za čitavih 10 godina.

Da policijski službenici, kada su u pitanju njihove plaće, nemaju povjerenja u dobre namjere poslodavca, najbolje svjedoči njihov odziv na potpisivanje peticije.