Posljednji ispraćaj poginulih vatrogasaca

Posljednji ispraćaj poginulih vatrogasaca

(HRT, 3. rujna) – Na šibenskom gradskom groblju Kvanju pokopani su vatrogasci Dino Klarić (33) i Ivan Marinović (32), a ispraćeni Ivica Crvelin (52) te Marko Stančić (17) koji su zajedno s Antom Crvelinom (24) pokopani na mjesnom groblju u Tisnom.

pogreb1_030907

U nazočnosti rodbine i prijatelja od poginulih vatrogasaca oprostili su se i brojni pripadnici profesionalnih vatrogasnih postrojbi i DVD-a koji su na pogreb stigli iz cijele Hrvatske. Vatrogasci Klarić i Marinović pokopani su na Kvanju uz počasne plotune i državnu himnu. Obojica su bili profesionalni vatrogasci koji su sudjelovali u brojnim intervencijama, a za požrtvovnost u radu dobili su mnoga priznanja i nagrade.

pogreb2_030907

Na mjesnom groblju Sveti Duh u Tisnom pokopani su Ivica Crvelin (52) i njegov sin Ante (24) te 17-godišnji Marko Stančić.

Ivica Crvelin najstariji je među poginulim vatrogascima. Bio je vozač i vatrogasac u šibenskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Tisnog. Nositelj je Spomenice Domovinskog rata, a njegov sin Ante od posljedica zadobivenih u požaru preminuo je u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju 1. rujna, dva dana nakon tragedije na Kornatu. Ante je bio član DVD-a Tisno.

pogreb3_030907

Najmlađu žrtvu požara na Kornatu Marka Stančića, koji je danas trebao poći u 3. razred Tehničke škole u Šibeniku, na posljednji su počinak ispratili i njegovi kolege iz razreda i razrednica. Pokopu trojice vatrogasaca u Tisnom, uz mnogobrojnu rodbinu, prijatelje i mještane, nazočili su i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministri Neven Ljubičić, Ivica Kirin i Božidar Kalmeta, šibenski gradski i županijski čelnici te čelnici Općine Tisno.

Sutra u 18 sati na groblju u Vodicama bit će pokopani Hrvoje Strikoman (18) i Gabrijel Skočić (19) iz vodičkoga DVD-a.

pogreb_030907

ZAGREB: PREMINUO JOŠ JEDAN VATROGASAC, UKUPNO IH POGINULO OSAM
ZAGREB, 3. rujna 2007. (Hina) –  Vatrogasac Tomislav Crvelin, koji je stradao prigodom gašenja požara na Kornatu, danas je uslijed teških opeklina preminuo u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju, čime se broj poginulih u najvećoj tragediji u povijesti hrvatskog vatrogastva popeo na osam.

crvelin_tomislav

Stanje ostale trojice vatrogasaca, koji se liječe u zagrebačkim bolnicama, i dalje je vrlo teško, rečeno je danas novinarima u Traumi i KB-u Dubrava.