Potpisan kolektivni ugovor za Grubišno Polje

Potpisan kolektivni ugovor za Grubišno Polje

KU_Grubisno_Polje390

(www.grubisnopolje.hr, 4. svibnja 2013.) Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika u RH i Ivica Ahac, predsjednik podružnice Grada Grubišnoga Polja toga sindikata s jedne, i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh kao poslodavac s druge strane potpisali su danas kolektivni ugovor.

gp_grbUz Grad Bjelovar Grubišno Polje je time jedina lokalna samouprava u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja je, i to nakon poprilično kratkog vremena od osnutka podružnice, potpisala kolektivni ugovor sa svojim zaposlenicima.
-Osobno mislim da je to pomoć svakom tko je na pozicija u kojoj sam ja. Imam iskustva s granskim sindikatom vrtića, gdje sam imao izuzetno dobru suradnju, gdje su se i djelatnici izborili za svoja prava koja do toga vremena nisu imali-kazao je Mađeruh.
Boris Pleša pozdravlja inicijativu i organiziranost djelatnika Gradske uprave, ali i navod gradonačelnika da će ugovor biti pomoć ne samo njima već i njemu kao poslodavcu.
-Mi možemo pomoći jer potpisom ugovora se utvrđuju određeni uvjeti u zadovoljavanju materijalnih prava zaposlenika. Tu je stvar poprilično jasna: to je dvostrani akt kojim se jamče određena materijalna prava-kazao je Pleša, izrazivši nadu da će se, za razliku od većine slučajeva kada se potpisuju aneksi zbog smanjivanja prava, u Grubišnom Polju potpisivati upravo suprotno, odnosno aneksi za povećanje prava zaposlenika. Ugovor između ostaloga zaposlenicima jamči sigurnost na radu ukoliko oni izvršavaju svoje radne obveze i osigurava dio materijalnih prava, nekih koje do sada nisu uživali.

KU_Grubisno_Polje2_390

-Imat ćemo osiguranje zaposlenika, zatim dodatak da svake dvije godine imamo pravo na specijalističke preglede na trošak grada, i ovisno o godinama radnoga staža uvećanje postotka koeficijenta-kaže Ivica Ahac, dok se zadržava i većina dosadašnjih materijalnih prava, ako izuzmemo božićnicu i regres, koji nisu obuhvaćeni ugovorom, već bi mogli biti predmet nekakvog budućeg aneksa.(tekst i fotografije: Radio Grubišno Polje)