Potpisan Kolektivni ugovor za službenike i namještenike Općine Ližnjan

Potpisan Kolektivni ugovor za službenike i namještenike Općine Ližnjan

(SDLSN, 6. ožujka 2018.) Dana 1. veljače 2018. godine potpisan je Kolektivni ugovor za službenike i namještenike Općine Ližnjan.

Pregovori koji su započeli u studenom 2017. vođeni su cijelo vrijeme u dobroj suradnji s poslodavcem, odnosno njegovim predstavnikom, načelnikom Markom Ravnićem.

Većina prava ostala su sačuvana, a neka su i povećana, poput osnovice koja prati osnovicu plaće koja se obračunava na temelju podataka Državnog zavoda za statistiku, a ne više na osnovu podataka Fine, što znači veću osnovicu.

Neka prava su smanjena pa je tako ukinut dodatak za staž od 4, 8 i 10 % i zamijenjen dodatkom od 4% za sve one koji su navršili 20 godina staža nadalje, iako do sada nitko nije konzumirao to pravo, jer Općina većinom ima zaposlene mlađe službenike.

Što se tiče prijevoza, ukinuta je naknada prijevoza za sve one koji od mjesta stanovanja do mjesta rada imaju udaljenost manju od 2 km.

Prijevoz se obračunava na osnovu cijene mjesečne karte. Povoljnija je verzija koja je i prihvaćena obračun prijevoza na temelju mjesečne karte.

I dalje ostaje u primjeni isplata stalnog dodatka (nekadašnjeg toplog obroka) u iznosu od 300,00 kuna, ali ovisno o broju dana provedenih na poslu. D. Buršić