Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlene u trgovačkom društvu “PLETER – USLUGE”

Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlene u trgovačkom društvu “PLETER – USLUGE”

Pleter_KU06042011-(5_390)

Na slici: Radomir Delić (SDVDS), Boris Pleša (SDLSN), Denis Skubic (Pleter) i Eduard Andrić (STUH)

(SDLSN, 7. travnja 2011.) Predsjednici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama, Sindikata turizma i usluga Hrvatske i direktor tvrtke “PLETER – USLUGE” d.o.o. potpisali su jučer u Zagrebu kolektivni ugovor za 650 zaposlenih u ovom trgovačkom društvu.
sdlsn_www220Naoko šaroliki sindikalni sastav uvjetovan je činjenicom da se radi se o trgovačkom društvu kojeg je osnivač Republika Hrvatska s ciljem obavljanja pomoćno-tehničkih i ugostiteljskih poslova za potrebe sustava obrane i tržišta, a preuzelo je bivše službenike i namještenike koji su ove poslove obavljali kao zaposlenici MORH-a.
Pleter je primjer specifičnog oblika “outsourcinga” koji se odvijao u suradnji sa sindikatima, s kojima je 2007. sklopljen i socijalni sporazum o preuzimanju svih djelatnika u novoosnovanu tvrtku, uz zaštitu od poslovno uvjetovanog otkaza na dvije godine i zadržavanje prava iz Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike.
Potpisivanjem kolektivnog ugovora na razini društva prava zaposlenika uređena su u skladu sa specifičnostima djelatnosti kojima se Pleter bavi, a njegova uprava se pokazala kao socijalno odgovoran poslodavac.

Pleter_KU06042011-(6_390)