Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić potpisala rješenje kojim državnu službenicu vraća u prošlost

PRKOSI ZAKONIMA SVEMIRA
Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić potpisala rješenje kojim državnu službenicu vraća u prošlost

opacic390_vremeplov

(SDLSN, 24. siječnja 2013.) Poništenje rješenja o rasporedu službenice Ministarstva socijalne politike i mladih od strane Odbora za državnu službu izazvalo je nevjerojatnu i originalnu reakciju potpredsjednice Vlade i ministrice Milanke Opačić.

sdlsn_www220Prkoseći zakonima svemira odvažna čelnica ovog državnog tijela je nalog Odbora za državnu službu od 4. prosinca 2012. godine, kojim je poništio rješenje Ministarstva i vratio ga na ponovno rješavanje, riješila tako što je nesretnu državnu službenicu, o čijoj sudbini ima moć odlučivati, vratila u prošlost.
Tako, naime, piše u po mnogoćemu jedinstvenom rješenju koje je potpredsjednica Opačić potpisala 10. siječnja 2013. godine, a kojim je državnu službenicu rasporedila na radno mjesto više stručne savjetnice s danom 2. travnja 2012. godine, a sve je to “podebljala” nalogom službenici da “stupa na dužnost s danom 2. travnja 2012. godine”.
U rješenju, doduše, ne piše kad se treba ukrcati u vremeplov za koji ministrica Opačić očito ima položen vozački ispit, ali se njime zato stavlja izvan snage rješenje Ministarstva koje je prethodno poništio Odbor za državnu službu.

Opacic_rjesenje100113

…za uvećanje klikni na sliku

Zbog svega ovoga, a posebice postignuća na području istraživanja vremenskih dimenzija svemira, Sindikat predlaže Vladi Republike Hrvatske da nadležnost svoje potpredsjednice Vlade i ministrice, pored socijalne politike i mladih, proširi i na područje svemira u čije je tajne tako duboko zaronila.
Također, s obzirom na njezine posebne moći upućivanja državnih službenika u prošlost, predlažemo da službenike USKOK-a uputi u rane 90-te, kako bi na licu mjesta istražili kriminal u pretvorbi i privatizaciji.
Zato, palac gore za potpredsjednicu. Živila! S. Kuhar