Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić razgovarala s predstavnicima Sindikata

MINISTARSTVO SOCIJALNE POLITIKE I MLADIH
Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić razgovarala s predstavnicima Sindikata

Opacic_130112-(1)_390

Na slici: potpredsjednica Vlade Milanka Opačić i predsjednik SDLSN  Boris Pleša

(SDLSN, 13. siječnja 2012.) Jučer je u Ministarstvu socijalne politike i mladih održan sastanak potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić s predstavnicima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

sdlsn_www220Iako sudionici nisu bili omladinci, na sastanku nije nedostajalo živosti, a za iskričavost je bila zaslužna pisana reakcija Sindikata kojom se upozorava na subjektivne i objektivne poteškoće pri razdvajanju bivšeg Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i ustrojavanju novog Ministarstva socijalne politike i mladih.

Opacic_130112-(2)_180Potpredsjednica Opačić odlučno je odbacila navode Sindikata kako je nekim rukovodećim službenicima i savjetnicima poručeno da za njih nema mjesta u sustavu te da si u prijelaznom razdoblju traže drugi posao, rekavši kako im je, uslijed formiranja novih ustrojstvenih jedinica, korektno napomenuto, ukoliko imaju prilike za bolja radna mjesta, da si ih pronađu.
Opačić je skrenula i pozornost na otežano djelovanje Ministarstva zbog raspršenosti na tri lokacije, kao i problem oko razdvajanja informatički jedinstvenog urudžbenog zapisnika, ali i otežano djelovanje sustava socijalne skrbi u cjelini, zbog preopterećenosti centara za socijalnu skrb.
“Zbog toga smo otvorili prostor za rad na novom Zakonu o socijalnoj skrbi samo ljudima s terena”, zaključila je Opačić, dodavši kako će se iz sustava socijalne skrbi i nadležnosti centara za socijalnu skrb izbaciti svi administrativni postupci koji su u stvarnoj nadležnosti drugih državnih tijela, a koji preopterećuju djelatnike u sustavu i onemogućavaju njihov stručni rad na terenu.
Potpredsjednica i ministrica Opačić zaključila je kako je uvijek dobro surađivala sa sindikatima te da se sve može riješiti u neposrednoj i otvorenoj komunikaciji, a na Sindikatu je da izabere koji mu način odgovara. S. Kuhar