POŽEGA: Dogovoren trogodišnji rast osnovice u ustanovama Grada Požege

POŽEGA Dogovoren trogodišnji rast osnovice u ustanovama Grada Požege

Članovi pregovaračkih odobora SDLSN i Grada Požege i gradonačelnik Zdravko Ronko koji im se pridružio nakon što je zajedno sa Svetim Nikolom darivao djecu požeških vrtića
Članovi pregovaračkih odobora SDLSN i Grada Požege i gradonačelnik Zdravko Ronko koji im se pridružio nakon što je zajedno sa Svetim Nikolom darivao djecu požeških vrtića

(SDLSN, 6. prosinca 2008.) Zahvaljujući jučer uspješno okončanim kolektivnim pregovorima između pregovaračkih odbora Grada Požege i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, zaposlenici Gradske knjižnice i čitaonice, Gradskog muzeja i sdlsn_www220Gradskog kazališta tijekom iduće tri godine uskladit će svoje osnovice za izračun plaće, a time i plaće s onima službenika u upravnim tijelima Grada Požege.
Gradonačelnik Požege, Zdravko Ronko, tako je i primjerom pokazao da se ujednačavanje plaća korisnika gradskog proračuna ne provodi zamrzavanjem, već njihovim harmoniziranim rastom.
Od 1. siječnja 2009. godine osnovica za izračun plaće ustanova za koje SDLSN kolektivno pregovara iznosit će 90 posto osnovice za plaće gradskih službenika, od 2010. godine 95 posto i 2011. godine 100 posto osnovice, čime će svi proračunski korisnici imati ujednačen i transparentan sustav plaća.
Ronko_vrtic220S obzirom na činjenicu da kolektivni ugovor za ustanove Požege donosi i neka nova prava, poput naknade za rođenje djeteta te poboljšanje nekih postojećih instituta, istovremeno će se zaključiti i dodatak kolektivnom ugovoru za zaposlene u upravnim tijelima Grada Požege.
Ovime se Grad Požega pokazao kao socijalno odgovoran poslodavac koji prava za svoje zaposlene ugovara na jednak način za sve, a ne, kao što je to slučaj na državnoj razini, različito od resora do resora, pri čemu se korisnici državnog proračuna dovode u neravnopravan položaj.

Svečano potpisivanje kolektivnog ugovora za ustanove i dodatka kolektivnom ugovoru za gradsku upravu očekuje se prije Božića.

Pročitajte još…