POŽEGA: Općinski sud donio rješenja o ovrsi plaća službenika Požeško-slavonske županije

POŽEGA: Općinski sud donio rješenja o ovrsi plaća službenika Požeško-slavonske županije

PSZ_ovrha3

(SDLSN, 4. rujna) Na prijedlog Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH za ovrhu na temelju ovršnih isprava (isplatne liste za plaću) na novčanim sredstvima Požeško-slavonske županije kod poslovnih banaka, Općinski sud u Požegi donio je rješenja o ovrsi neisplaćenih plaća službenika Županije za mjesec travanj, svibanj i lipanj.

Rješenja su danas zaprimljena u Sindikatu.

Ovime su poslovne banke u kojima Županija ima otvorene račune dužne zaplijeniti sredstva Županije u visini neisplaćenih plaća, položiti ih na poseban račun i o tome obavijestiti sud, kako bi se temeljem potraživanja uplatili doprinosi i neto plaće službenicima.

PSZ_ovrha1

Nažalost, ovime problem isplate plaća nije riješen je su računi županije već blokirani, a sami službenici čekaju u redu s ostalim pravnim osobama koje potražuju sredstva od Županije na isplatu i pri tome nemaju prednost u isplatnom redu jer se ne radi o stečajnom postupku.

Također, službenicima će se potraživanja isplaćivati temeljem redoslijeda donošenja rješenja o ovrsi, čime će prvi koji budu u isplatnom redu najvjerojatnije «pojesti» sredstva onima koji su iza njih, ukoliko Županija ne prolongira svoje kreditne obveze i ne postigne dogovor sa službenicima o dinamici istovremene isplate zaostalih plaća svojim djelatnicima.

Neovisno o tome, Sindikat pozdravlja reakciju pravosuđa, koje je u ovom slučaju reagiralo promptno i osiguralo isplatu radničkih potraživanja primjenom instituta ovrhe.

PSZ_ovrha2