POŽEGA: Potpisani kolektivni ugovori za zaposlenike korisnika gradskog proračuna

POŽEGA Potpisani kolektivni ugovori za zaposlenike korisnika gradskog proračuna

Pozega_KU281210_1_390

(www.pozega.hr/SDLSN, 28. prosinca 2010.) Gradonačelnik Zdravko Ronko potpisao je danas u ime Grada Požege kao poslodavca kolektivne ugovore s Borisom Plešom, predsjednikom Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH i Anitom Car, predsjednicom Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske.

pozega_portalRadi se o kolektivnim ugovorima kojima se utvrđuju prava zaposlenika u upravnim tijelima Grada Požege i ustanovama kojima je osnivač Grad Požega (Gradska knjižnica i čitaonica, Gradski muzej, Gradsko kazalište i Dječji vrtići Požega).

Nastavak je to uspješnih pregovora, koji su već u lipnju ove godine rezultirali kolektivnim ugovorima, za koje su svi partneri pokazali razumijevanje za stanje, povjerenje i odgovornost, što je bila svijetla točka i primjer dobrog rješavanja međusobnih odnosa zaposlenika i poslodavca.

– Sve što smo obećali izvršili smo, sva prava zaposlenika smo zadržali, uz izjednačavanje osnovice za obračun plaća u Dječjim vrtićima i gradskoj upravi. Mogu reći da sam zadovoljan, jer smo potpisali ugovore opet na godinu dana. Unatoč tome što nam je Vlada smanjila sredstava u gradskom proračunu za 20-25 posto, nije bilo otpuštanja, niti smanjenja plaće, bez obzira na svu krizu koja se reflektirala na gradski proračun.- rekao je gradonačelnik Zdravko Ronko.

Pozega_KU281210_2_390

S takvom ocjenom složio je i Boris Pleša, naglasivši izuzetno dobru suradnju s Gradom Požegom, te izrazivši zadovoljstvo što se ne smanjuju prava zaposlenika.

– Ja moram reći da sam danas silno ponosna na ovo što smo potpisali u ime sindikata, vjerujem u ime svih radnika Dječjih vrtića Požega. Ja moram reći da su moja iskustva vrlo, vrlo ružna diljem Hrvatske, no zaista izdvajam Grad Požegu kao svijetli primjer. Ovdje smo sačuvali elementarna prava i dogovorili da se ništa u tom kontekstu ne mijenja – izjavila je Anita Car.