POŽEGA: Sindikat s predstavnicima državne uprave i lokalne samouprave o zbrinjavanju viška zaposlenih u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA: Sindikat s predstavnicima državne uprave i lokalne samouprave o zbrinjavanju viška zaposlenih u Požeško-slavonskoj županiji

(SDLSN, 15. studenoga) Jučer je u prostorijama Požeško-slavonske županije održan sastanak predstavnika Sindikata i tijela državne i lokalne uprave na području Županije.

Ispred Županije sastanku je nazočio zamjenik župana za društvene djelatnosti Ivan Peić, dok su se pozivu Sindikata odazvali predstavnici grada Pleternice, Požege, Kutjeva, Pakraca, općina Jakšić, Brestovac, Kaptol i Ureda državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji.

Otvarajući sastanak zamjenik predsjednika SDLSN Boris Pleša podsjetio je prisutne na kronologiju događanja u Požeško-slavonskoj županiji i činjenicu da je nakon novog ustroja 17 djelatnika proglašeno viškom.

Pozega_zbrinjavanje141106

“Iza ovog broja kriju ljudske sudbine i egzistencije čitavih obitelji”, rekao je Pleša i ukazao na moralnu i solidarnu odgovornost Sindikata, ali i predstavnika državnih i lokalnih vlasti da u okviru svojih mogućnosti pomognu u njihovom zbrinjavanju, prije svega kroz novo zapošljavanje, podijelivši nazočnima listu viška zaposlenih s podatcima o stručnoj spremi, posebnim znanjima i vještinama i radnom stažu.

Iako na sastanku, osim predstavnika grada Kutjeva Ante Pavkovića koji je naglasio kako je u tijeku donošenje sistematizacije  temeljem čega će se obaviti razgovori s dvoje zaposlenika s liste, nitko nije izrazio potrebu za novim zaposlenicima, prisutni su se obvezali da u slučaju potrebe za zaposlenicima vode računa o službenicima i namještenicima županije koji su proglašeni viškom.