PP DVOR III. DIO: Imperija uzvraća udarac!

PP DVOR III. DIO: Imperija uzvraća udarac!

(SDLSN, 25. listopada) Policijski službenici u Policijskoj postaji Dvor koji nadziru 60-tak kilometara državne granice ovih će dana odlučivati o dodjeli starog kontejnera koji se

Ovo nije slika kontejnera iz Donjeg Dobretina, ali daje predodžbu o čemu se radi...
Ovo nije slika kontejnera iz Donjeg Dobretina, ali daje predodžbu o čemu se radi…

nalazi u mjestu Donji Dobretin u trajno vlasništvo nekom od policijskih službenika PP Dvor. U tu je svrhu čak osnovano i odgovarajuće “povjerenstvo za dodjelu kontejnera u trajno vlasništvo”. Stari kontejner zasjat će uskoro u nečijem dvorištu ili voćnjaku, a sretni će policijski službenik u njemu moći držati krumpir, motike i lopate ili se u njemu skloniti od kiše za vrijeme rada na njivi.

I tu bi priči bio kraj da se ne radi o kontejneru koji je policajcima više nego potreban. Naime, sindikalni povjerenik SDLSN u PP Dvor Boris Lovrenčić još je u studenome 2003. godine od odgovornih zatražio elektrifikaciju spomenutog kontejnera smještenog na nadzornoj točci Donji Dobretin. Umjesto elektrifikacije kontejner je zaključan, a policijski službenici se u slučaju nevremena umjesto u kontejner mogu sakriti pod obližnje drvo, kojima naša lijepa domovina na sreću obiluje.

Umjesto u kontejner policajci se mogu sakriti pod drvo...
Umjesto u kontejner policajci se mogu sakriti pod drvo…

Uporni sindikalni povjerenik, koji je čak imenovan u “povjerenstvo za dodjelu kontejnera”, ponovno je predložio da se kontejner ne dodjeljuje već da “na korištenje djelatnicima PP Dvor koji nadziru državnu granicu, a nemaju nikakav smještaj ili prostoriju gdje bi se u slučaju nevremena ili nekakvih nezgoda mogli skloniti, a na narečenom području također nije osiguran niti jedan sanitarni čvor, te smatram da bi se davanjem kontejnera na korištenje djelatnicima PP Dvor donekle poboljšali uvjeti, a također bi se izbjegle špekulacije o namještanju prilikom odlučivanja o dodjeli kontejnera“.

Ovo posljednje treba razmatrati u ozračju informacija da je jedan od zainteresiranih policijskih službenika za “dodjelu kontejnera u trajno vlasništvo” nitko drugi do zapovjednik PP Dvor Ivica Arčabić.

Lovrencic_kontejner_komisij
Sindikalni povjerenik Borisl Lovrenčić usprotivio se dodjeli kontejnera u trajno vlasništvo nekom od policajaca zatraživši njegovu dodjelu na korištenje policijskim službenicima kao skloništu pri ophodnji granice

 

Ukoliko se kontejner dodjeli u trajno vlasništvo, djelatnici PP Dvor ostat će bez čvrstog objekta u koji se mogu skloniti u slučaju vremenske nepogode pri nadzoru više od 60 kilometara državne granice, za razliku od npr. svojih kolega na području Osječko-baranjske županije, koji na 30-tak kilometara državne granice imaju 5 (slovima: pet) grijanih kontejnera.

Nažalost, izgleda da je pitanje kontejnera postalo testom demonstracije moći odgovornih u PP Dvor. Demonstracije koja se prelama preko leđa policijskih službenika.

Pročitajte još:

PP DVOR I. DIO: Rat za kontejner počinje!
PP DVOR II: DIO: Fantomska prijetnja!