Predsjednik Povjerenstva za izradu Zakona plaćama državnih službenika ne zna što se događa sa zakonom za čiju izradu je odgovoran

zpds_dnHR270809Predsjednik Vladina Povjerenstva za izradu Zakona o plaćama državnih službenika i predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović ne zna što se događa sa zakonom za čiju izradu je odgovoran kao predsjednik zajedničkog tijela Vlade i sindikata državnih službi, priopćio je danas Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske.

begovic_dnHR270809To se može zaključiti iz šturog odgovora koji je uputio sindikatu na “ne baš preteško pitanje” je li Vlada odustala od donošenja Zakona o plaćama državnih službenika, u kojem upućuje sindikat da odgovor zatraži od Ministarstva uprave, kaže se u priopćenju. Sindikat podsjeća da je od prvog čitanja Prijedloga zakona o plaćama državnih službenika u Hrvatskom saboru, 18. veljače ove godine, prošlo više od šest mjeseci, pa ako nije Vlada uputila taj zakon u formi konačnog prijedloga u Sabor, to znači da je postupak njegovog donošenja obustavljen.

O razlozima zbog kojih je, kako sindikalci saznaju iz “dobro obaviještenih neimenovanih izvora u Vladi”, obustavljen postupak donošenja Zakona o plaćama državnih službenika, koji je predlagatelj prvo uputio u hitnu proceduru pa se zatim, nakon rasprave na saborskim odborima, predomislio i odlučio za redoviti postupak, nisu obaviješteni ni saborski zastupnici.

Na koji su način utrošena sredstva?

Sindikat državnih službenika stoga je svoj upit preusmjerio prema Ministarstvu uprave i pritom ga proširio, tražeći informacije o tome kolika su sredstva darovnice SIDA-e i PAL2 zajma dobivena za izradu Zakona o plaćama državnih službenika i na koji su način utrošena. Darovnica je darovnica, ali se ipak mora iskoristiti za svrhu u koju je darovana, a ako će već naša djeca morati otplaćivati nekakav zajam, ma kako povoljan bio, onda bi bar trebala znati na što je potrošen, ističe sindikat u priopćenju.(Hina)

Sindikat: predstojnik Povjerenstva za izradu Zakona o plaćama državnih službenika ne zna je li Vlada odustala od tog zakona

hina_print_logoZAGREB, 27. kolovoza 2009. (Hina) – Predsjednik Vladina Povjerenstva za izradu Zakona o plaćama državnih službenika i predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović ne zna što se događa sa zakonom za čiju izradu je odgovoran kao predsjednik zajedničkog tijela Vlade i sindikata državnih službi, priopćio je danas Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske.
To se može zaključiti iz šturog odgovora koji je uputio sindikatu na “ne baš preteško pitanje” je li Vlada odustala od donošenja Zakona o plaćama državnih službenika, u kojem upućuje sindikat da odgovor zatraži od Ministarstva uprave, kaže se u priopćenju.
begovic_jl051208Sindikat podsjeća da je od prvog čitanja Prijedloga zakona o plaćama državnih službenika u Hrvatskom saboru, 18. veljače ove godine, prošlo više od šest mjeseci, pa ako nije Vlada uputila taj zakon u formi konačnog prijedloga u Sabor, to znači da je postupak njegovog donošenja obustavljen.
O razlozima zbog kojih je, kako sindikalci saznaju iz “dobro obaviještenih neimenovanih izvora u Vladi”, obustavljen postupak donošenja Zakona o plaćama državnih službenika, koji je predlagatelj prvo uputio u hitnu proceduru pa se zatim, nakon rasprave na saborskim odborima, predomislio i odlučio za redoviti postupak, nisu obaviješteni ni saborski zastupnici.
Sindikat državnih službenika stoga je svoj upit preusmjerio prema Ministarstvu uprave i pritom ga proširio, tražeći informacije o tome kolika su sredstva darovnice SIDA-e i PAL2 zajma dobivena za izradu Zakona o plaćama državnih službenika i na koji su način utrošena.
Darovnica je darovnica, ali se ipak mora iskoristiti za svrhu u koju je darovana, a ako će već naša djeca morati otplaćivati nekakav zajam, ma kako povoljan bio, onda bi bar trebala znati na što je potrošen, ističe sindikat u priopćenju.

Predsjednik Povjerenstva za izradu Zakona o plaćama državnih službenika ne zna što se događa sa zakonom za čiju izradu je odgovoran

ZPDS_status_odgovor_Begovic

(SDLSN, 27. kolovoza 2009.) Predsjednik Povjerenstva Vlade RH za izradu Zakona o plaćama državnih službenika i predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo, Vitomir Begović, ne zna što se događa sa zakonom za čiju izradu je odgovoran kao predsjednik zajedničkog tijela Vlade RH i sindikata državnih službi.
Tako se može zaključiti iz šturog odgovora koji je uputio Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, u kojem nas upućuje da odgovor na, kako smo mislili, ne baš preteško pitanje o tome je li Vlada odustala od donošenja Zakona o plaćama državnih službenika, zatražimo od Ministarstva uprave.

Predsjednik povjerenstva Vitomir Begović
Predsjednik povjerenstva Vitomir Begović

SDLSN je, naravno, odmah postupio po naputku predstojnika i predsjednika Begovića i pitanje preusmjerio prema Ministarstvu uprave, uputivši ga ovoga puta, zlu ne trebalo, u obliku zahtjeva za ostvarivanje prava na pristup informacijama.
Podsjećamo, od prvog čitanja Prijedloga Zakona o plaćama u Hrvatskom saboru, 18. veljače ove godine, prošlo je više od 6 mjeseci. Ukoliko Vlada Zakon nije u formi konačnog prijedloga uputila u Sabor, to znači da je postupak njegovog donošenja obustavljen.
Naravno, onaj tko je tako odlučio nije imao potrebu o činjenici je li Zakon upućen u Sabor ili se od njega odustalo izvijestiti članove Povjerenstva Vlade RH za izradu Zakona o plaćama državnih službenika, a kako stvari stoje, ni sam predsjednik ovog tijela nema pojma o tome što se događa sa zakonom.
O razlozima zbog kojih je, kako saznajemo “iz dobro obaviještenih neimenovanih izvora u Vladi”, obustavljen postupak donošenja Zakona o plaćama državnih službenika, koji je predlagatelj prvo uputio u hitnu proceduru pa se zatim, nakon rasprave na saborskim odborima, predomislio i odlučio za redoviti postupak, nisu obaviješteni ni saborski zastupnici koji su o njemu raspravljali 3 sata i 40 minuta.
Svoju upit koji smo prvotno uputili predsjedniku povjerenstva Begoviću ovoga smo puta proširili, tražeći informacije o tome kolika su sredstva darovnice SIDA-e i PAL2 zajma dobivena za izradu Zakona o plaćama državnih službenika i na koji su način utrošena.

Darovnica je darovnica, ali se valjda ipak mora iskoristiti za svrhu u koju je darovana, a ako će već naša djeca morati otplaćivati nekakav zajam, ma kako povoljan bio, onda bi bar trebala znati na što je potrošen.
Predsjedniku Povjerenstva za izradu Zakona Vitomiru Begoviću se zahvaljujemo na dobro odrađenom poslu na čelu Povjerenstva, želimo mu mnogo uspjeha u daljnjem radu, malo više informiranosti o tome što se događa sa zakonima čija izrada mu je povjerena, kao i komunikacije s članovima povjerenstva. Znamo da tražimo previše, ali takvi smo. Ne možemo si pomoći…

Pročitajte još…