Predstavnici SDLSN razgovarali s britanskom princezome Anne o Zakonu o plaćama državnih službenika

SUSRET NA NAJVIŠOJ RAZINI Predstavnici SDLSN razgovarali s britanskom princezom Anne o Zakonu o plaćama državnih službenika

princeza_ana390

(SDLSN, 3. veljače 2009.) Sinoćnji bal upriličen u čast kraljevske princeze Anne, kćeri britanske kraljice Elizabete II, koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, predstavnici Sindikata iskoristili su kako bi se Njenom Veličanstvu zahvalili na doprinosu Ujedinjenog Kraljevstva unaprjeđenju službeničkog sustava u Republici Hrvatskoj.

sdlsn_www220Glavni tajnik SDLSN, tijekom kraćeg razgovora s Njezinim Kraljevskim Veličanstvom, istaknuo je doprinos DFID-a (Odjel za međunarodni razvoj britanskog ministarstva vanjskih poslova), zahvaljujući čijim će stručnim prijedlozima hrvatski državni službenici ubuduće uživati u plaći koja će se temeljiti na njihovim zaslugama i doprinosu državnoj službi.
Kuhar je pri tome pohvalio predlagatelja Zakona o plaćama državnih službenika, koji je prijedlog DFID-a o potrebi godišnjeg promicanja u plaći izvanrednih, odličnih i dobrih službenika prilagodio domaćim uvjetima i rast plaće 60 posto državnih službenika ocijenjenih s ocjenom „dobar“ prolongirao na razumnih i ne predugih pet godina.
princeza_ana_mesicDodao je i kako je Vlada Republike Hrvatske u uvođenju plaće po učinku otišla čak i korak dalje od svojih britanskih uzora te je, za razliku od Ujedinjenog Kraljevstva gdje u plaći po učinku uživa tek manji dio javnih službenika, blagodati Performance Related Pay sustava odlučila omogućiti prvo svim državnim, a kasnije i ostalim javnim službenicima.
U svojoj zdravici glavni tajnik Kuhar je podsjetio na fantastične rezultate uvođenja Perfomance Related Pay sustava u Velikoj Britaniji i dodao da se nada kako će i naš službenički sustav doživjeti procvat kao i javna uprava u Ujedinjenom Kraljevstvu po uvođenju plaće po učinku.
Podsjećamo, tijekom dana s princezom Anne predsjednik Mesić i njegova supruga razgovarali su o pozitivnom razvoju britansko-hrvatskih odnosa.

prp_uk