PREMIJER POTAKNUO PROMJENE?!

PREMIJER POTAKNUO PROMJENE?!

Marenda2_390

(SDLSN, 27. travnja 2008.) Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader, koji za hrvatsku državnu upravu rijetko i teško pronalazi riječi hvale i dobre primjere, ovih se dana na skupu “Reforma javne uprave u Hrvatskoj” prisjetio kako se potkraj 1990. u Splitu zatekao na službeničkom šalteru na kojem je pisalo “marenda”.

Računao sam da ona traje pola sata, ali i nakon sat vremena natpis je ondje stajao, a kad se službenik napokon pojavio, uputio me je na drugog. To je ono što moramo izbjeći“, rekao je novinarima Sanader.

hitro_hr240Mnogi se državni službenici još sjećaju načina na koji je Vlada pri predstavljanju projekta HITRO.HR prikazala državne službenike, simboliziravši ih službenicom koja za svojim stolom štrika dok na njemu stoji pretpotopna pisaća mašina i famozni karton s natpisom “pauza”.

I tada su nas zvali mnogi državni službenici koji su kampanju za HITRO.HR doživjeli kao sramotnu po službenike i požalili se da silne papire i potvrde od nedužnih građana traže jer je tako propisano zakonima, podzakonskim aktima, naputcima i uputama njihovih nadređenih, a ne zato što im se to sviđa te da su i sami zbog toga vrlo često na meti tih istih građana.

Bilo kako bilo, u istim novinama u kojima je objavljeno premijerovo traumatično iskustvo s državnim službenicima, objavljen je i oglas Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi o uredovnom vremenu koje je na snazi u ovome ministarstvu od 7. travnja 2008. godine, kako više nitko ne bi morao proživjeti nešto tako strašno. Ne ponovilo se!

Marenda1_390

Kad je marenda u oglasu nije naznačeno, ali državni službenici ionako više nemaju naknadu za topli obrok niti im je Vlada kani vratiti, tako da se u državnim službama sve manje “marendava”.

Pročitajte još…