PREMINULA JOŠ DVOJICA VATROGASACA, UHIĆEN SLAVICA

PREMINULA JOŠ DVOJICA VATROGASACA, UHIĆEN SLAVICA

Vatr_Knezevic_Severdija

ZAGREB, 6. rujna 2007. (Hina) –  Uslijed komplikacija kao posljedica teških opeklina, tijekom noći preminula su još dvojica vatrogasaca: Karlo Ševerdija u Klinici za traumatologiju u Zagrebu i Marinko Knežević u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu, priopćilo je jutros Ministarstvo zdravstva.
Time se broj žrtava u najvećoj tragediji hrvatskog vatrogastva popeo na jedanaest.
U splitskoj Kliničkoj bolnici za život se bore još dvojica vatrogasaca stradalih u gašenju požara na otoku Kornatu.

ZBOG TRAGEDIJE NA KORNATU UHIĆEN DRAŽEN SLAVICA

slavica__01092007

ZAGREB, 6. rujna 2007. (Hina) –  Zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Dražen Slavica uhićen je jutros zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, doznaje se u Ravnateljstvu policije.
Slavicu je šibenska policija uhitila jutros oko 10 sati, nakon čega je odveden na kriminalističku obradu povazenu sa tradavanjem vatrogasaca na Kornatima.
“Uhićeni je osumnjičen za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, odnosno dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”, izjavio je Hini glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec. Dodao je da će policija u idućih 24 sata provesti kriminalističku obradu nakon čega će biti priveden istražnom sucu ili pušten na slobodu.
Prilikom gašenja požara na Kornatu 30. kolovoza poginula su šestorica vatrogasaca, od posljedica opeklina naknadno su preminula još petorica, a dvojica u bolnici u Splitu su u vrlo teškom stanju.
Rodbina i prijatelji nekih od poginulih i stradalih vatrogasaca iz Šibenika, Tisnog i Vodica javno su optužili Slavicu da je upravo on najviše odgovoran za tragediju nastalu u gašenju požara na otoku Kornatu. Takve optužbe i prijetnje smrću čule su se i u ponedjeljak na komemoraciji u šibenskom kazalištu.
Slavica je prije nekoliko dana iz Šibenika otišao u Zagreb, pa su se u medijima pojavile špekulacije da je to napravio zbog straha za vlastiti život i život svoje obitelji.
U šibenskoj policiji jučer su izjavili da nisu zaprimili ni jednu prijavu zbog prijetnji Slavici, niti je on prijavio da mu se na bilo koji način prijeti, uključujući i prijetnje ubojstvom.