Prenosimo iz medija

korupcija_javno260209

U povodu pokretanja 2,4 milijuna kuna vrijedne kampanje “Korupcija je propast društva” i izjave ministra pravosuđa Ivana Šimonovića o tome kako bi građani trebali prijaviti korupciju zbog svog dostojanstva i ponosa Hrvatske kao države, Sindikat javno_za_printdržavnih i lokalnih službenika i namještenika RH poručuje kako je slučaj namještanja poslova čišćenja, održavanja i vođenja restorana društvene prehrane u tadašnjem Ministarstvu pomorstva, prometa i veza i omogućavanje potpisivanja višegodišnjeg milijunskog posla mimo uvjeta natječaja i pozitivnih propisa prijavilo nadležnim inspekcijskim tijelima, ali je reakcija pravne države izostala.

korupcija_javno260209_okvirPozivamo građane da se aktivno uključe u borbu protiv korupcije. Nije riječ samo o tome da time ispunjavamo pretpostavke za ulaz u Europsku komisiju, nego nam treba i zbog nas samih.

Ivan Šimonović- Zbog svega toga ispali smo glupi i ostali poniženi, jer je jedina reakcija sustava kontrole javne nabave, policije, pravosuđa i USKOK-a bila zatvaranje očiju pred notornom činjenicom da je tvrtki PARTING nezakonitim pogodovanjem dodijeljen posao u državnom tijelu i to od državnih dužnosnika i službenika te im time omogućena protupravna imovinska korist – kažu iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

Ministru poručuju, ukoliko mu je zaista stalo do borbe protiv korupcije, spremni su mu ponovno dostaviti svu potrebnu dokumentaciju i testirati je li njegova predanost borbi protiv korupcije stvarna ili je riječ o medijskom spinu i predstavi za potrebe ulaska u EU.