Prihvaćena suradnja sa sindikatom: Jandroković protiv mobinga

mvpei_sd210109

Sindikalna “pobuna” u Ministarstvu vanjskih poslova zbog nepotizma, klijentelizma, mobinga i ignoriranja pritužbi nezadovoljnih djelatnika od strane nadležnih, rezultirala je sastankom ministra Gordana Jandrokovića sa šefom Sindikata državnih službenika Borisom Plešom i povjerenicom toga sindikata u MVPEI-ju Tugom Tarle.

jandrokovic_sd210109

– Dogovorili smo se s ministrom da ćemo mu pisano dostaviti sve registrirane probleme, svaki pojedinačni slučaj, na koji je upozorila sindikalna podružnica. Za mjesec i pol dana opet ćemo se sastati i vidjeti što je napravljeno u rješavanju problema koje smo detektirali. Ministar nam je rekao da su mu neki od problema o kojima govori sindikat već poznati, a postigli smo dogovor da se kao partneri redovito sastajemo barem jednom u tri mjeseca – kazao je Boris Pleša nakon susreta s Jandrokovićem.

– Vjerujem da ćemo nakon sastanka s ministrom, kao partneri, konstruktivno rješavati probleme na koje smo odlučili upozoriti – kazala nam je šefica sindikata MVPEI-ja, koja je potpisala i novi sindikalni bilten u kojemu se ne odustaje od poziva članovima da bez straha prijavljuju slučajeve povrede ljudskoga dostojanstva, dobivanja loših ocjena bez pokrića i drugih oblika mobinga.

– Ne bojte se! Ako poštujete zakone, pravilnike, uredbe i pravne norme, nitko vam ništa ne može – poručuje se sa stranica najnovijeg biltena objavljenog u ponedjeljak.
Š. SELIMOVIĆ