PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA: Slavica Juranić četvrti put izabrana za županijsku povjerenicu

PRIMORSKO GORANSKA  ŽUPANIJA
Slavica Juranić četvrti put izabrana za županijsku povjerenicu

DSC05952

(SDLSN, 11. lipnja 2015.) Dana 11. lipnja 2015. godine održana je izborna skupština Županijskog povjereništva za Primorsko goransku županiju. Na sastanku su nazočili predsjednik sindikata Boris Pleša i glavni tajnik Siniša Kuhar i 23 sindikalna povjerenika i povjerenice odnosno zamjenice.

sdlsn_www220Na početku sastanka predsjednik Boris Pleša je čestitao prisutnima što su odradili izborne skupštine u svojim podružnicama, prije kraja lipnja, i što su  izabrani za sindikalnog povjerenika odnosno povjerenicu. Nakon kraćeg osvrta o aktualnostima na sindikalnoj sceni vezano za jubilarne nagrade prešlo se na izborne aktivnosti.

Slavica Juranić je ukratko izvjestila prisutne da je 2011. godine u PGŽ bilo 30 podružnica (18 u državnoj upravi i 12 u JLS). Županijsko Povjereništvo je okupljalo 633 člana. U četverogodišnjem razdoblju zatvorile su se tri a otvorile dvije nove podružnice. U 2015. godini ukupno je 29 aktivnih podružnica (17 državna uprava i 12 JLS) koje okupljaju 567 članova. Istaknut je problem opadanja broja članova i kako je veeeelikaa radost sindikalnim povjerenicima kad upišu novog člana.

Sve sindikalne podružnice u Primorsko goranskoj županiji su do 9. lipnja 2015. godine  održale izbornu skupštinu, s tim da  jedna sindikalna podružnica prikuplja potpise okolovanjem.

DSC05965

Nakon što je  dogovoreno da se glasuje javno, predloženi su kandidati za tijela Županijskog povjereništva PGŽ.
Za županijsku povjerenicu, kao jedinog kandidata, jednoglasno, izabrana je Slavica Juranić.

Za zamjenike županijske povjerenice su izabrani Željko Harbaš kao predstavnik JLS i Loris Tomažić kao predstavnik državne uprave.
Za izbore za Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor Sindikata na predstojećem Saboru SDLSN istaknuti su dosadašnji predstavnici: Nevenka Polović Damčević i Igor Babić.

Kao kandidat za predsjednika Sindikata istaknut je Siniša Kuhar.

DSC05960

Za kraj sastanka snimljena je milenijska fotografija sindikalnih povjerenika i povjerenica iz Primorsko goranske županije.
Tekst i fotografije: Slavica Juranić