Priopćenje CROATIA OSIGURANJA je sramotan pokušaj zavaravanja javnosti

Priopćenje CROATIA OSIGURANJA je sramotan pokušaj zavaravanja javnosti

co_polica

Zašto je CO istraživalo treba li isplatiti osigurninu osobama koje su navedene u polici

(SDLSN, 24. travnja 2015.) Priopćenje CROATIA OSIGURANJA kojim se ovaj osiguravatelj pokušava opravdati zbog neisplate osigurnine obitelji preminulog vatrogasca JVP Đurđevac temeljem police zaključene za sve korisnike državnog proračuna sramotan je pokušaj zavaravanja javnosti.

sdlsn_www220Naime, činjenica da je CO isplatilo 75.000 kuna po posebnoj polici osiguranja zaključenoj s JVP Đurđevac nema veze s njihovom obvezom koju imaju po polici osiguranja zaključenoj s Ministarstvom financija.

Nevjerojatno je da CO kao opravdanje za neisplatu obveze po ovoj polici navodi svoju prepisku s Državnim uredom za središnju javnu nabavu, kada se u prilogu police zaključene s Ministarstvom financija taksativno navodi koji su osiguranici zaposleni u tijelima korisnika Državnog proračuna te među njima i zaposlenici javnih vatrogasnih postrojbi.

Stoga se postavlja pitanje čemu sva ta prepiska i istraživanje nečega što je navedeno u važećoj polici.

Jedino relevantno u cijeloj priči je to da CO do danas po polici u kojoj se obvezao platiti osigurninu zaposlenicima javnih vatrogasnih postrojbi uslijed nastupa nesretnog slučaja to nije učinio, a obitelj preminulog vatrogasca obavijestio kako smatra da za njega u tom smislu ne postoji osiguravateljna obveza. S. Kuhar