PROJEKT REFORME DRŽAVNE UPRAVE: ZAVRŠEN RAT PRIOPĆENJIMA?

PROJEKT REFORME DRŽAVNE UPRAVE: ZAVRŠEN RAT PRIOPĆENJIMA?

HRT_logo22. kolovoza – Sindikat državnih službenika i namještenika trebao je prijedlog svojih  kandidata za radnu skupinu za izradu Prijedloga reforme Državne uprave dostaviti puno ranije, ali ni sada nije kasno uključiti ih u doradu prijedloga, rekli su poslijepodne u Vladinu Uredu za odnose s javnošću. Ranije danas Vlada je odbacila, kao netočne i neistinite, optužbe Sindikata da ga nije obavijestila o projektu reforme Državne uprave, navodeći kako Sindikat uopće nije dostavio prijedlog svojih kandidata za zajedničku radnu skupinu koja izrađuje projekt reforme. Nakon što je iz Sindikata stigla potvrda da su kandidate ipak predložili u lipnju ove godine, u Vladinu Uredu za odnose s javnošću odgovorili su kako je kandidate trebalo predložiti puno ranije, odnosno prije nego što je radna skupina počela s radom. No, kako to Sindikat nije učinio, radna je skupina počela izradu Prijedloga reforme Državne uprave i bez njih. Međutim, prije rasprave na Vladi, Prijedlog još treba ići pred Gospodarsko-socijalno vijeće, tako da još ostaje prostora i vremena za sudjelovanje predstavnika Sindikata u doradi Prijedloga, ističu u Vladinu Uredu za odnose s javnošću. (H/mb)

hina_logo

VLADA: SINDIKAT JOŠ IMA VREMENA SUDJELOVATI U PROJEKTU REFORME DRŽAVNE UPRAVE

ZAGREB, 22. kolovoza (Hina) – Sindikat državnih službenika i namještenika trebao je prijedlog svojih kandidata za radnu skupinu za izradu prijedloga reforme državne uprave dostaviti puno ranije, ali ni sada nije kasno uključiti ih u doradu prijedloga, rekli su poslijepodne u vladinu Uredu za odnose s javnošću. Ranije danas Vlada je odbacila kao “netočne i neistinite” optužbe sindikata da ga nije obavijestila o projektu reforme državne uprave, navodeći da sindikat uopće nije dostavio prijedlog svojih kandidata za zajedničku radnu skupinu koja izrađuje projekt reforme. Nakon što je iz sindikata stigla potvrda da su kandidate ipak predložili u lipnju ove godine, u vladinu Uredu za odnose s javnošću odgovorili su kako je kandidate trebalo predložiti puno ranije, odnosno prije nego je radna skupina počela s radom. “Sindikat je trebao svoga kandidata predložiti što je moguće ranije, ubrzo nakon sastanka pregovaračkog odbora Vlade i sindikata državnih službi još krajem 2002.”, pojasnili su u Vladi.  No, kako to sindikat nije učinio, radna je skupina počela izradu prijedloga reforme državne uprave i bez njih. “Međutim, prije rasprave na Vladi, prijedlog još treba ići i pred Gospodarsko-socijalno vijeće, tako da još ostaje prostora i vremena za sudjelovanje predstavnika sindikata u doradi prijedloga”, ističu u vladinu Uredu za odnose s javnošću. (Hina) pp/ntk sšh

SINDIKAT: VLADA JE TA KOJA OBMANJUJE JAVNOST

SDLSN_logo_mali(SDLSN, 22. kolovoza) Obavješćujemo javnost da nismo zaboravili imenovati sindikalne predstavnike u “zajedničku radnu skupinu” koja radi na projektu Reforme državne uprave, što potkrepljujemo i dopisom upućenim potpredsjedniku Vlade Goranu Graniću od 16. lipnja. Navode neimenovanog vladinog izvora da nakon što nismo obavili svoj dio posla netočno optužujemo Vladu najbolje demantira preslika dopisa Sindikata koju možete pogledati “klikom” na “opširnije”. Sindikat je, podsjećamo, u svome prosvjedu upućenom Vladi naveo ovu činjenicu, pa nas tim više čudi neprofesionalnost Vladina ureda za odnose s javnošću.

VLADA: ODBACUJEMO OPTUŽBE SINDIKATA DA GA  SE NIJE UKLJUČILO U REFORMU DRŽAVNE UPRAVE

Vlada

ZAGREB, 22. kolovoza (Hina) – Hrvatska Vlada odbacila je danas kao “netočne i neistinite” optužbe Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika da ga Vlada nije obavijestila o projektu reforme državne uprave. Vlada u priopćenju opovrgava jučerašnje prosvjedno pismo sindikata, navodeći da je na početku procesa pripreme za projekt reforme uputila službeni poziv Sindikatu državnih službenika i namještenika da imenuju jednog stručnog predstavnika u zajedničku radnu skupinu za pripremu prijedloga reforme državne uprave, o čemu postoji i zapisnik sa sastanka. Sindikat pak tvrdi da ih Vlada nije obavijestila o projektu reforme državne uprave koji bi trebala usvojiti nakon godišnjih odmora, o čemu su, kako kažu, saznali iz novina. U Vladi ističu da je sindikat imao mogućnost aktivno se uključiti i konstruktivno sudjelovati u izradi projekta, ali tu mogućnost nije iskoristio, odnosno nije imenovao svog predstavnika u zajedničku radnu skupinu.
“Nakon što nisu obavili svoj dio posla, a mogli su i trebali su,
netočno optužuju Vladu, a razlozi za to mogu biti od pukog zaborava do namjernog dezinformiranja javnosti”, stoji u priopćenju iz vladina Ureda za odnose s javnošću. (Hina)

Reforma_dopis1