Prosvjed policijskih službenika

Prosvjed policije pred Vladom: Hoće nam i gaće skinuti?!

Policijski službenici iz čitave Hrvatske održali su prosvjed u Zagrebu. Demonstracije su kulminirale skupom na Markovu trgu.

spoljo390_dnhr091112

…za gledanje priloga Nove TV klikni na sliku

(Dnevnik.hr, 9. studenoga 2012.) Policijski službenici prosvjeduju protiv odgode primjene odredbe o otpremninama temeljem Zakona o policiji. Prosvjeduju u službenim odorama, a prosvjed je krenuo od zagrebačke Katedrale prema Trgu bana Jelačića da bi u konačnici stigli na Markov trg.

dnevnik.hrProsvjedovalo je oko 1.500 policijskih službenika. “Za sve ima, a za nas nema”, poručili su ispred banskih dvora prosvjednici. Protive se prijedlogu Vlade oko promjena isplate otpremnina, gdje Vlada predlaže da otpremnine budu u visini tri prosječne plaće.
Nakon prosvjeda, policajci su htjeli na grah do Policijske akademije, kojeg bi, kako kažu i platili, no to im je zabranjeno od strane ministra.
Prosvjed organizira Koordinacija sindikata koji djeluju unutar MUP-a, Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH. Nakon Trga bana Josipa Jelačića, najavljeno je da će prosvjednici otići na Trg sv. Marka, pred Vladu i Sabor.
Ondje je predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić okupljenima i vlastima poručio: “Ne damo otpremnine! Ne damo plaće! Ne damo mirovine!. Ionako smo bijedni i loše plaćeni, hoće nam i gaće skinuti?!”
Jagićev sindikalni kolega Branko Koren nadovezao se: “Zamislite, za hrvatskog branitelja koji je 91. stao na prvu crtu obrane Hrvatska, odnosno Vlada, nema 30 odnosno 50 tisuća kuna otpremnine.”

“Jake snage MUP-a, danas – zadnja rupa!”
I POLICAJCI USTALI PROTIV VLADE

policija3_rtl091112

Prosvjed su organizirali Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, nezadovoljni kompromisnim prijedlogom dobivenim nakon sastanka s predstavnicima Vlade.

RTL_logo(RTL, 9. studenoga 2012.) Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića okupilo se oko dvije tisuće policajaca kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog odgode primjene odredbe o otpremninama temeljem Zakona o policiji.

Kolona policajaca se uputila prema Markovom trgu gdje su prosvjedovali ispred zgrade Vlade i Sabora.

“Ovo je jedini način da ovima s lijeve i desne strane pokažemo da više nećemo dopuštati da krše naša prava. Ne damo otpremnine, plaće i mirovine. Što nam hoće i gaće skinuti?, upitao je predsjednik Sindikata police Dubravko Jagić.

“Prosječna plaća policajca iznosi oko 3.500 kuna, a ako dozvolimo da nam počnu kršiti prava, oni će ići i dalje”, dodao je Jagić i poručio kako policija svakodnevno puni državnu blagajnu.

“Nadam se da u budućnosti nećemo morati posezati za sindikalnim oružjem, a to ste vi”, poručio je okupljenima predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar.

policija_rtl091112

Glavni povjerenik Sindikata policije Hrvatske za PU zagrebačku Tomislav Vincetić kazao je kako je ministar Ranko Ostojić trebao doći podržati policajce. Zaključio je da je Plan 21 potpuno pao u vodu.

Prosvjed su organizirali Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, nezadovoljni kompromisnim prijedlogom dobivenim nakon sastanka s predstavnicima Vlade, a kojim se na 1. siječnja 2016. odgađa primjena odredbe o otpremninama u Zakonu o policiji.

Sindikati prosvjeduju jer tim prijedlogom nije propisan minimalni iznos otpremnina te navode kako su zahtijevali da visina otpremnine za 2013., 2014. i 2015. neće biti niža od pet prosječnih plaća, što nije prihvaćeno. Upozoravaju kako je odgoda primjene odredbe o otpremninama “prvi korak poslodavca k daljnjem smanjenju njihovih prava”.
Autor: K. T./HINA

NOVI PROSVJED U ZAGREBU
Oko 1500 policajaca prosvjeduje zbog odgode primjene odredbe o otpremninama

policija_nl091112

Prosvjed su organizirali Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, nezadovoljni kompromisnim prijedlogom dobivenim nakon sastanka s predstavnicima Vlade, a kojim se na 1. siječnja 2016. odgađa primjena odredbe o otpremninama u Zakonu o policiji.

(Novilist.hr) ZAGREB – Oko 1500 policijskih dužnosnika u službenim odorama okupljenih pred zagrebačkom Katedralom počelo je prosvjed protiv odgode primjene odredbe o otpremninama temeljem Zakona o policiji.

novilist_hrProsvjed su organizirali Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, nezadovoljni kompromisnim prijedlogom dobivenim nakon sastanka s predstavnicima Vlade, a kojim se na 1. siječnja 2016. odgađa primjena odredbe o otpremninama u Zakonu o policiji.

Sindikati prosvjeduju jer tim prijedlogom nije propisan minimalni iznos otpremnina te navode kako su zahtijevali da visina otpremnine za 2013., 2014. i 2015. neće biti niža od pet prosječnih plaća, što nije prihvaćeno. Upozoravaju kako je odgoda primjene odredbe o otpremninama »prvi korak poslodavca k daljnjem smanjenju njihovih prava«.

Prosvjed će nastaviti na Trgu bana Josipa Jelačića, a potom će, u 14 sati, doći na Trgu Sv. Marka, ispred Hrvatskog sabora i Vlade.

Prosvjed policijskih službenika

policija_grb_hrt091112

(HRT, 9. studenoga 2012.) Policijski službenici najavili su u 10 sati prosvjed u službenim odorama na zagrebačkom Jelačićevom trgu protiv odgode primjene odredbe o otpremninama temeljem Zakona o policiji.

hrt_logoProsvjed organizira Koordinacija sindikata koji djeluju unutar MUP-a ( Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika).

Nakon prosvjeda na Trgu, najavljeno je da će 1.500 prosvjednika otići na Trg sv. Marka, pred Vladu i Sabor.