Provjereno donosi priču o radniku Gradske uprave u Sl. Brodu koji sam priznaje kako sjedi osam sati i ništa ne radi Situacija u kojoj se našao radnik počela je nakon što je, kako tvrdi, odbio sudjelovati u nelegalnoj radnji

Provjereno donosi priču o radniku Gradske uprave u Sl. Brodu koji sam priznaje kako sjedi osam sati i ništa ne radi

Situacija u kojoj se našao radnik počela je nakon što je, kako tvrdi, odbio sudjelovati u nelegalnoj radnji

(TELEGRAM, 10. listopada 2019.) Zaposlenik slavonsko-brodske Gradske uprave tvrdi da je kažnjen i degradiran jer je odbio počiniti nelegalnu radnju na svom poslu. O kalvariji koju već duže vrijeme zbog toga prolazi odlučio je progovoriti za Provjereno.

Tako je medijima ispričao kako na posao odlazi svaki dan, no da ondje ništa ne radi punih osam sati. Tvrdi da želi raditi, ali da mu nadređeni ne daju. Tako mu je jedini zadatak tijekom osmosatnog radnog vremena – otići na pauzu. “Moram biti negdje osam sati, a nemam posla. Ne izlazim više na terene. Sjedim osam sati, jedino što odem na pauzu”, priča navodeći kako su njegovi problemi počeli kada je odbio sudjelovati u nelegalnoj radnji.

 

ZA POŠTENJE – KAŽNJEN

“Izdali su građevinsku dozvolu, a nisu htjeli izdati uporabnu dozvolu i onda su išli poništavati građevinsku. I otad počinju moji problemi”, opisuje zaposlenik ureda za graditeljstvo navodeći kako je ubrzo postao nepoželjan, te proglašen tehnološkim viškom. Od uzornog i odgovornog zaposlenika uskoro je postao najgori: “Premješten sam iz ureda, smanjena mi je ocjena. A sad posljednje dvije godine, ocjenu dovoljan – to je najgora ocjena u zgradi”. Tako, umjesto da je za poštenje nagrađen, on je kažnjen.

Dnevnik.hr piše da je zabrinjavajuća činjenica što sličnih situacija ima više, a da istu sudbinu dijeli još četvero ljudi koji su odlučili stati pred kamere Provjerenog i progovoriti o svom iskustvu.

Članak i video prilog Nove TV