Prvih 20 stanova za namještenike lokalne i državne uprave krajem godine na Dubovcu

Prvih 20 stanova za namještenike lokalne i državne uprave krajem godine na Dubovcu

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor svečano otvorila radove na izgradnji sindikalne zgrade

Kosor: Stan, kuća, krov nad glavom prvi je i glavni preduvjet za normalno življenje svake obitelji
Kosor: Stan, kuća, krov nad glavom prvi je i glavni preduvjet za normalno življenje svake obitelji

KARLOVAC – U nazočnosti potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor i ministra gospodarstva Branka Vukelića u Karlovcu su svečano otvoreni radovi na izgradnji prve od ukupno 22-ije zgrade za namještenike lokalne i državne uprave.

Ministrica Kosor svečano je otvorila radove na zgradi na Dubovcu puštanjem prve količine betona iz mješalice u temelje
Ministrica Kosor svečano je otvorila radove na zgradi na Dubovcu puštanjem prve količine betona iz mješalice u temelje

Vlada, na čelu s premijerom Ivom Sanaderom, kazala je Kosor, daje punu podršku ovakvim aktivnostima sindikata.
– Ono što je notorna činjenica jest da je stan, kuća, krov nad glavom prvi i glavni preduvjet da bi se normalno živjelo u svakoj obitelji. Vlada Republike Hrvatske, dakako svim projektima stambene izgradnje daje i davat će potporu – rekla je ministrica Kosor.

Radio_Mreznica_lgKosor je podsjetila i na Vladine projekte organizirane stanogradnje – od projekta poticane stanogradnje i organizirane stanogradnje za znanstvene novake do stambenog zbrinjavanja stradalnika Domovinskog rata i hrvatskih ratnih vojnih invalida.
– Takvih projekata u budućnosti će biti još i više – naglasila je Kosor i svim budućim stanarima zaželjela puno zadovoljstva, mira i blagoslova u njihovim budućim domovima.
Zgrada na Dubovcu, čiji su radovi danas započeli, bit će završena krajem ove godine, a cijeli projekt sindikata za tri godine. Tada će za potrebe državnih službenika i namještenika u Karlovcu biti izgrađeno ukupno 280 stanova vrijednih više od 20 milijuna eura i to na Dubovcu, Baniji i Drežniku.
Pored ovih zgrada, u Karlovcu ih se gradi još nekoliko, pa će grad, rekao je gradonačelnik Miro Škrgatić, za nekoliko godina imati više od 500 novih stanova.
– Grad Karlovac će u idućih dvije godine dobiti više od 500 ovih stanova, što ide u prilog tezi da samo stambena izgradnja može biti pokretač svih onih gospodarskih aktivnosti koje smo mi uostalo i najavili – rekao je Škrgatić.

Gradonačelnik Škrgatić položio je kamen temeljac za novu zgradu
Gradonačelnik Škrgatić položio je kamen temeljac za novu zgradu

KARLOVAC: POČELA IZGRADNJA STANOVA ZA DRŽAVNE I LOKALNE SLUŽBENIKE I NAMJEŠTENIKE

Dubova060506_1

hina_logo

KARLOVAC, 6. svibnja 2006. (Hina) –  Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i karlovački gradonačelnik Miro Škrgatić danas su na gradilištu u karlovačkoj gradskoj četvrti Dubovcu otvorili radove na izgradnji zgrade s prvih dvadeset stanova Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.
U organizaciji Sindikalne stambene zajednice u Karlovcu je počela izgradnja 22 zgrade s 280 stanova vrijednih 20 milijuna eura u četvrtima Dubovcu, Drežniku i Baniji.
Predsjednik Sindikata Ivica Ihas najavio je da će se prvih dvadeset obitelji u stanove useliti krajem ove godine, a svih 280 stanova trebalo bi biti izgrađeno za tri godine.

Dubova060506_6Potpredsjednica Kosor ocijenila je stanogradnju tog sindikata važnom i za populacijsku politiku i za razvoj gospodarstva u cjelini.
Najavila je izradu novog zakona o plaćama državnih službenika i namještenika kojim će se službenici pravednije nagrađivati, ponajprije oni koji kvalitetnim radom “vuku naprijed cijelu državnu upravu”.
Također se zauzela za “iskreno, otvoreno i učinkovito socijalno partnerstvo”. Direktorica Sindikalno-stambene zadruge Ruža Kovačić rekla je da su po istom modelu udruživanja novca Sindikata, budućih vlasnika stanova te banaka u Zagrebu od godine 2002. do 2004. izgrađene i useljene tri zgrade (na Kajzerici). Dodala je da se pregovara o novim lokacijama u Zagrebu, Visu i Komiži, a u Puli se nakon dobivene lokacijske dozvole čeka građevna dozvola.
Gradonačelnik Škrgatić najavio je da će u sljedeće dvije i pol godine Karlovac dobiti 500 novih stanova, suvremeno odlagalište otpada, bazenski kompleks i završen prometni gradski prsten.

Dubovac060506_3

Dubovac_OR060506

Dubovac060506_4

KARLOVAC: POČELA IZGRADNJA NOVIH STANOVA

HRT_web_vijesti

6. svibnja – U organizaciji Sindikalne stambene zajednice u Karlovcu je počela izgradnja 22 zgrade s 280 stanova vrijednih 20 milijuna eura u četvrtima Dubovcu, Drežniku i Baniji.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i karlovački gradonačelnik Miro Škrgatić na gradilištu u karlovačkoj gradskoj četvrti Dubovcu otvorili su radove na izgradnji zgrade s prvih dvadeset stanova Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Dubovac060506_2Predsjednik Sindikata Ivica Ihas najavio je da će se prvih dvadeset obitelji u stanove useliti potkraj ove godine, a svih 280 stanova trebalo bi biti izgrađeno za tri godine.

Potpredsjednica Kosor ocijenila je stanogradnju toga sindikata važnom i za populacijsku politiku i za razvoj gospodarstva u cjelini. Najavila je izradu novog zakona o plaćama državnih službenika i namještenika kojim će se službenici pravednije nagrađivati, ponajprije oni koji kvalitetnim radom “vuku naprijed cijelu državnu upravu”.

Dubovac060506_7