PSI Boris Pleša predsjednik subregije Centralne Europe i Zapadnog Balkana

PSI Boris Pleša predsjednik subregije Centralne Europe i Zapadnog Balkana

Plesa_BLuka390

(SDLSN, 2. svibnja 2011.) U Banja Luci je 28. i 29. travnja 2011. godine održan sastanak sindikata u okviru PSI/EPSU Centralne Europe i Zapadnog Balkana – Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

sdlsn_www220PSI – Public Servise International je svjetska organizacija sindikata javnih službi koja okuplja 650 članica u 148 zemalja svijeta i broji 20 miliona članova koji su zaposleni u državnim i javnim službama te jedinicama lokalne i regionalne samouprave. To je organizacija koja je zbog svoje veličine i broja članova regionalno organizirana, a jedna od subregija je i Centralna Europa i Zapadni Balkan.
Na sjednici u Banja Luci bili su nazočni i Josef Krejbych, tajnik regije i Jan Wiltem Goudriaan, zamjenik generalne tajnice EPSU-a (European Federation of Public Serevice Unions), također dijela PSI-a čije su članice europske zemlje.
Na sastanku je, među ostalim, izvršen izbor predsjednika koji zastupa regiju u Izvršnom odboru PSI-a.
Za predsjednika je izabran Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH većinom glasova, tajnim glasovanjem između dvoje kandidata.