Pula: Miletić smanjuje plaće svojim zaposlenicima za 5 posto

Pula: Miletić smanjuje plaće svojim zaposlenicima za 5 posto

Zbog slabog punjenja, umanjuje se proračun za 30 milijuna kn

JUTARNJI LIST, 20. srpnja – PULA – Zbog nezadovoljavajućeg punjenja proračuna novcem od komunalnih naknada i prodaje gradske imovine, smanjujemo proračun za 30 milijuna kuna.
JLmileticStoga ćemo smanjiti rashode, uključujući plaće zaposlenih u gradskoj upravi za pet posto – kazao je gradonačelnik Boris Miletić na prvoj konferenciji za novinare odlučan i u nakani da se ne stvaraju nove proračunske obveze dok se ne podmire stare, koje danas iznose 32 milijuna kuna.
U proračunu u visini od 338 milijuna kuna nedostaje 8 milijuna kuna nenaplaćene komunalne naknade i 20-ak milijuna kuna koje su se planirale namaknuti od prodaje gradskih nekretnina zbog preseljenja gradskih službi u Uljanikovu vojarnu.
Govoreći o stanju na još raskopanom Forumu, Miletić je za sljedeći tjedan najavio potpisivanje ugovora o drugoj fazi istraživačkih radova s Arheološkim muzejom Istre, kojem na terenu treba dovršiti istraživanja, nakon čega će Konzervatorski odjel naložiti način zaštite lokaliteta.
Izvijestio je i da je prošlog tjedna u zajedničkoj akciji Grada, Državnog inspektorata i komunalnih redara na ulicama oduzeto 725 komada robe u ilegalnoj prodaji, a gorući komunalni problem nastojat će se držati pod kontrolom.