PULA: Potpisan novi kolektivni ugovor za djelatnike gradske uprave

PULA: Potpisan novi kolektivni ugovor za djelatnike gradske uprave

GI160207_KUPula374

VEĆA SIGURNOST ZA ZAPOSLENIKE

PULA – Kolektivni ugovor za zaposlene u upravnim tijelima Grada Pule potpisali su jučer u Gradskoj palači pulski gradonačelnik Boris Miletić, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske Ivica Ihas te povjerenica pulske podružnice Sindikata Eva Barbir.

GlasIstre_logo– Novi kolektivni ugovor djelatnicima gradske uprave donosi i nekoliko poboljšanja. Radi se o dijelu koji se odnosi na isplatu troškova za prijevoz zaposlenika. Djelatnicima je ponuđena mogućnost da sami odluče hoće li im se naknada za troškove prijevoza i dalje isplaćivati u novcu ili kao mjesečna autobusna karta, a time se stimulira korištenje javnog gradskog prijevoza. Jubilarne nagrade koje su dosad bile bez određenih ograničenja prema ukupnom radnom stažu, sada su ograničene na neprekidni staž, ali samo u upravnim tijelima Grada Pule. Djelatnicima koje Grad preuzima iz državne uprave neće se uzeti u obzir cijeli radni staž, već samo jubilarne radne godine koje će odraditi u Gradu. Osnovica nije dirana, rekao je gradonačelnik Boris Miletić uz zahvale predsjedniku Sindikata na korektnom usuglašavanju u kolektivnom pregovaranju.
Predsjednik Sindikata Ivica Ihas konstatirao je da je odrađen velik posao koji će trajati tri godine – do novih lokalnih izbora.
– Zbog pozitivnih pomaka koje novi ugovor donosi, zaposlenicima smo dali dodatnu sigurnost. No, Sindikat nikad nije zadovoljan, jer uvijek tražimo više. Vjerujemo da ćemo u budućnosti poseban napredak ostvariti u dijelu koji se odnosi na jubilarne nagrade, rekao je predsjednik Ihas.
S. ROJNIĆ SINKOVIĆ

Sindikat u Valdebeku gradi 24 stana

Na iznenađenje svih prisutnih, predsjednik Ivica Ihas je najavio da Sindikat državnih i lokalnih službenika po dobivanju građevinske dozvole, vjerojatno već krajem ožujka, kreće u gradnju 24 stana u Valdebeku. Po njegovim riječima, stanovi su namijenjeni državnim i lokalnim službenicima i namještenicima. Dosad je od 2000. godine ovaj sindikat u Zagrebu izgradio 80 stanova, a u Karlovcu ih gradi 280. Za gradnju 24 stana u Puli od Zagrebačke banke dobili su kredit od deset milijuna kuna.

– S Vladom sklapamo aranžmane i sukladno tomu zemljište kupujemo po povoljnijim cijenama od onih na tržištu. Također, cijene stana po kvadratu bit će povoljnije za naše članove, rekao je Ihas. Napomenuo je da se o gradnji ovih stanova u Puli pregovaralo još dok je gradonačelnik bio Luciano Delbianco.