Pula: Sindikat i Grad dogovorili status 10 prekobrojnih djelatnika

Pula: Sindikat i Grad dogovorili status 10 prekobrojnih djelatnika

plesa_ipressHr130110Objavljeno: 13.01.2010. | 10:46 – Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenikaNa sastanku socijalnih partnera u svezi sa zbrinjavanjem djelatnika za koje ne postoji mogućnost rasporeda na radna mjesta u upravnim tijelima Grada Pule utvrđeno je da će dvoje od 10 djelatnika tijekom ove godine ostvariti uvjete za prijevremenu starosnu mirovinu, dok će se za ostale pokušati pronaći mogućnosti zapošljavanja u ustanovama i pravnim osobama u vlasništvu Grada, odnosno čiji je Grad osnivač.

 

ipress_logoS time u svezi, kao i u slučaju izdvajanja pojedinih službi Grada Pule usvojeni su sljedeći zaključci:

Grad Pula obvezat će ustanove i pravne osobe u vlasništvu grada, odnosno kojih je osnivač, da se upražnjena radna mjesta zbog odlaska u mirovinu i osobno i poslovno uvjetovanih otkaza popunjavaju iz reda službenika gradske uprave koji odgovaraju po stručnoj spremi.

Kod izdvajanja pojedinih gradskih službi socijalni partneri zaključit će socijalni sporazum o preuzimanju djelatnika kojim će se osigurati preuzimanje zaposlenika čiji su poslovi predmet preuzimanja kojima će se garantirati ugovor o radu na neodređeno vrijeme, uz nemogućnost dobivanja poslovno uvjetovanog otkaza u roku od dvije godine te zadržavanje iste razine prava iz rada i po osnovi rada, stoji u zaključku sa sastanka koji potpisuju dogradonačelnik Fabrizio Radin i predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Boris Pleša. (Ipress)

pula_vjecnica_zastaveOdržan sastanak sa Sindikatom državnih i lokalnih službenika i namještenika

GRAD PULA, 12/01/10 – Gradonačelnik Boris Miletić održao je danas sastanak sa predsjednikom Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Borisom Plešom u Gradskoj palači.

U prilogu se nalazi zaključak sa navedenog sastanka.