Radimir Čačić na Novoj TV uvrijedio hrvatske vatrogasce

Radimir Čačić na Novoj TV uvrijedio hrvatske vatrogasce

Cacic_NovaTV110807_0_374

(SDLSN, 11. kolovoza) Radimir Čačić, nesuđeni kandidat za predsjednika Vlade Republike Hrvatske, u prilogu Nove TV emitiranom večeras u nastavku dnevnika o tome kako se odmaraju hrvatski političari, uvrijedio je hrvatske vatrogasce koji su ovog ljeta imali jednu od najtežih požarnih sezona posljednjih godina.

Cacic_NovaTV110807_5_374

Radmira Čačića je prije toga saborski zastupnik i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, šaljući mu svježe ulovljene srdele, opisao kao svog župana i premijerskog kandidata, uz želje da mu ne zapne kost u premijerskom grlu jer mu je u tijeku kampanja, a sebe i svoje kolege političare kao ribare biračkih duša.

No da ne duljimo, evo što je uz šalicu kave za Novu TV rekao navodno ozbiljan političar Radimir Čačić.

PRILOG: Radmira Čačića pronašli smo u rodnim Petričanima. Bio je ovog ljeta Čačić i u Cavtatu. Iako nije gasio požar, ni na odmoru nije propustio sve iskritizirati.
PRILOG: Radmira Čačića pronašli smo u rodnim Petričanima. Bio je ovog ljeta Čačić i u Cavtatu. Iako nije gasio požar, ni na odmoru nije propustio sve iskritizirati.

Cacic_NovaTV110807_1

Iz ovog lakonskog omalovažavanja svega što su hrvatski vatrogasci ovoga ljeta učinili u priobalju gaseći požare, neovisno o tome radilo se o profesionalnim vatrogascima ili pripadnicima DVD-a, čini se da Radmir Čačić ili nije dobro i dovoljno informiran o njihovoj borbi s požarima ili je vatrenu stihiju odlučio iskoristiti u političke svrhe kako bi sebe prikazao kao premijera koji će uvesti reda i u vatrogastvu.

Osim vatrogasaca Čačić je uvrijedio i brojne hrvatske građane koji su im se priključili u gašenju požara.

Cacic_NovaTV110807_3_374

Ako je ovom izjavom trebao, kao političar čiji je posao ribarenje birača, pridobiti nove glasače, bojimo se da je istovremeno izgubio glasove tisuća profesionalnih vatrogasaca i pripadnika DVD-a, koje valjda doživljava kao pasivne promatrače požara.

Zbog politički i ljudski nekorektne izjave Radimira Čačića u ponedjeljak će se oglasiti i Odbor profesionalnih vatrogasaca SDLSN, čiji je predsjednik Mladen Magdić osudio istup Radimira Čačića na Novoj TV.

Pročitajte još…